Tonkina kužina: Sočna uskrsna torta s jagodama i cvijećem
Tonkina kužina: Sočna uskrsna torta s jagodama i cvijećem

Tonkina kužina: Sočna uskrsna torta
s jagodama i cvijećem

Budući da smo u uskršnjem razdoblju, kupujte obojena i čokoladna jaja raznih veličina i okusa, po želji upotrijebite cvijeće i stvorite tortu idealnu za uskršnji stol. Priprema je jako jednostavna, jagode se nalaze u samom biskvitu a na vrhu je lagana krema. Biskvit je jako sočan i osvježavajuć. Recept vam donosi Tonka s bloga Tonkina kužina.

Sastojci za biskvit:

  • 280 g glatkog brašna
  • 4 jaja
  • 200 g jagoda
  • 170 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 20 g vode
  • naribana korica 1 limuna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Za kremu:

  • 150 g tekućeg vrhnja za šlag
  • 100 g krem sira (ABC) ili mascarpone
  • 40 g šećera u prahu
  • boja za hranu (ružičasta, po želji)

Postupak:

  • Jagode operite, narežite na kockice i osušite kuhinjskim papirom.
  • Jaja ostavite na sobnoj temperaturi. Stavite u zdjelu jaja, dodajte šećer i naribanu koricu limuna, pa mutite 7-8 minuta.
  • Nakon tog dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte.
  • Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol pa sve dobro izmiksajte, dodajte vodu i promiješajte.
  • Dodajte izrezane jagode. Stavite smjesu u kalup za torte 20 cm koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  • Pecite na 175° oko 40 minuta. Provjerite čačkalicom je li torta gotova.
  • Nakon što se tijesto potpuno ohladi, izvadite je iz kalupa.
  • Umutite vrhnje sa šećerom u prahu, pa malo po malo dodajte krem sir. Miksajte dok se ne poveže i rasporedite po površini torte. Stavite u hladnjak da se ohladi.
  • Dok mutite vrhnje, u šlag možete dodati malo prehrambene boje pa ćete tako dobiti glazuru u boji, dekorativno jako dobro izgleda.
  • Ukrasite po želji.
Uskrsna torta s jagodama

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

 

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori