Budući da smo u uskršnjem razdoblju, kupujte obojena i čokoladna jaja raznih veličina i okusa, po želji upotrijebite cvijeće i stvorite tortu idealnu za uskršnji stol. Priprema je jako jednostavna, jagode se nalaze u samom biskvitu a na vrhu je lagana krema. Biskvit je jako sočan i osvježavajuć. Recept vam donosi Tonka s bloga Tonkina kužina.
Sastojci za biskvit:
- 280 g glatkog brašna
- 4 jaja
- 200 g jagoda
- 170 g šećera
- 100 g maslaca
- 20 g vode
- naribana korica 1 limuna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
Za kremu:
- 150 g tekućeg vrhnja za šlag
- 100 g krem sira (ABC) ili mascarpone
- 40 g šećera u prahu
- boja za hranu (ružičasta, po želji)
Postupak:
- Jagode operite, narežite na kockice i osušite kuhinjskim papirom.
- Jaja ostavite na sobnoj temperaturi. Stavite u zdjelu jaja, dodajte šećer i naribanu koricu limuna, pa mutite 7-8 minuta.
- Nakon tog dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol pa sve dobro izmiksajte, dodajte vodu i promiješajte.
- Dodajte izrezane jagode. Stavite smjesu u kalup za torte 20 cm koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Pecite na 175° oko 40 minuta. Provjerite čačkalicom je li torta gotova.
- Nakon što se tijesto potpuno ohladi, izvadite je iz kalupa.
- Umutite vrhnje sa šećerom u prahu, pa malo po malo dodajte krem sir. Miksajte dok se ne poveže i rasporedite po površini torte. Stavite u hladnjak da se ohladi.
- Dok mutite vrhnje, u šlag možete dodati malo prehrambene boje pa ćete tako dobiti glazuru u boji, dekorativno jako dobro izgleda.
- Ukrasite po želji.
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov