Iz Tonkine kužine stiže recept za cheesecake koji je nezaobilazan za obožavatelje cimet rolica
Journalova gastro blogerica Tonka Radić Čobanov donosi nam recept za cheesecake koji je nezaobilazan za sve obožavatelje cimet rolica.
U ovom se receptu isprepliće savršena zimska, maštovita kombinacija okusa. Cheesecake alla cimet rolice ima okus po cimetu, nevjerojatno je kremast i lagan za pripremu. Predlažemo da ga isprobate već ovih blagdana.
Sastojci:
Biskvit:
- 200 Speculoos keksa
- 100 g maslaca
- 1 žličica cimeta
Krema od sira:
- 600 g krem sira ja sam koristila
- 400 g kiselog vrhnja
- 120 g šećera u prahu
- 2 žlice brašna
- 4 jaja
Sloj cimeta:
- 80 g maslaca
- 80 g smeđeg šećera
- 2 žlice brašna
- 1 žlica cimeta
Glazura:
- 100 g šećera u prahu
- 3 žlice mlijeka
- 150 g krem sira
- korica limuna
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
2. Kekse stavite u blender i usitnite. Pomiješajte ih s otopljenim maslacem i cimetom.
3. Kalup obložite papirom za pečenje i na podlogu rasporedite kekse, dobro ih utisnite u kalup. Stavite u pećnicu na 10 minuta, kojoj ste smanjili temperaturu na 150 C.
4. U međuvremenu pjenjačom izmiješajte krem sir, kiselo vrhnje i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte brašno i jaja te kratko promiješajte.
5. Za nadjev od cimeta otopite maslac i maknite ga s vatre, umiješajte šećer, cimet i brašno.
6. Na podlogu od keksa premažite polovinu kreme i po vrhu rasporedite polovinu nadjeva od cimeta. Lagano promiješajte vilicom. Na vrh dodajte preostalu kremu i ostatak nadjeva od cimeta. Sve dobro miješajte štapićem ili vilicom. Pecite 45 – 55 minuta 170 °C. Zatim ostaviti da se dobro ohladi.
6. Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s mlijekom dok ne postane glatka. Dodajte krem sir i koricu limuna miješajte dok se ne poveze. Premažite preko torte i uživajte.
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov