

Oni koji su jedva čekali ljeto i ljetne dane, trenutno su jako veseli. Temperature su skočile, kupačke sezone su otvorene, a vrijeme kao da od početka godine nije bilo vedrije. U to ime, pozdravljamo i sve lagane ljetne recepte koji će se ove sezone naći na našim stolovima – danas na meniju tjestenina. Ovoga puta pripremamo nešto zdravo, osvježavajuće ali i brzo za pripremu.
Riječ je o tjestenini s povrćem koja će vas osvježiti, a ujedno predstavlja obrok koji je zaista ukusan. Inspiraciju smo pronašli među slavnim talijanskim receptima, a kada pogledate sastojke vjerujemo da ćete mislima već biti usidreni u neku od talijanskih luka.
Sastojci:
- 300-400 gr trobojne spiralne paste
- 1/4 glavice cvjetača
- 1-2 cvijeta brokula
- 2 osrednje mrkve
- po 1 paprika, crvena, žuta, narančasta (na sitnije kockice)
- 5-6 stabiljka mladog luka
- 2 stabljike celera
- 10 zrna kapra, sitno nasjeckanog
- 15-20 crnih maslina
- 5 sušenih rajčica u ulju
- 300-400 ml talijanskog dressinga za salate
- po ukusu soli i papra


Priprema:
U veliku posudu staviti vodu s malo soli da provrije, a kada zakuha u nju staviti tjesteninu.
Dok se tjestenina kuha očistiti mrkvu i isjeći je na tanke štapiće, nakon pet minuta kuhanja tjesteninu, dodajte mrkvu i nastavite kuhanje. Očistiti i oprati cvjetaču i natrgati je na najmanje moguće komadiće i odmah dodajte tjestenini. Očistiti i oprati brokulu, također je natrgati na sitnije cvjetiće i dodati u tjesteninu s mrkvom i cvjetačom.
*Tekst je preuzet s portala Journal.rs
Foto: Pexels