Ova kremasta tjestenina s limunom (pasta al limone) toliko je ukusna i savršena kada želite nešto brzo, jednostavno, ukusno i zasitno. Sve što trebate je malo tjestenine, nekoliko jednostavnih sastojaka i oko 20 minuta vašeg vremena. Isprobajte recept koji donosi Zara Home i uvjerite se – ova će tjestenina u tren oka postati glavna u vašoj zbirci recepata!
Tjestenina s limunom
Sastojci:
- 1/2 limuna
- 1 režanj češnjaka
- 300 g osušene paste
- 3 žlice maslinovog ulja
- 20 g kapara
- 1 vezica kopra
- 5 zelenih maslina bez koštica
- 30 g badema u listićima
- 50 g parmezana
- 250 ml vrhnja
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
Zakuhajte vodu u loncu, dodajte prstohvat soli i umiješajte tjesteninu. Za to vrijeme u tavi zagrijte maslinovo ulje i na laganoj vatri pržite narezani češnjak i kapare. Dodajte limunov sok, limunovu koricu, vrhnje, sol i papar. Kada je tjestenina gotova, izvadite je iz lonca i dodajte u tavu s umakom. Promiješajte kroz umak i jelo je spremno za posluživanje.
Poslužite na tanjur i završite tostiranim bademima, svježim koprom, zelenim maslinama, još malo papra i kvalitetnim naribanim parmezanom.
Foto: Zara Home