Tiramisu torta sa sladoledom za savršen desert nakon nedjeljnog ručka

Tiramisu torta sa sladoledom za savršen
desert nakon nedjeljnog ručka

Subotnje jutro najčešće podrazumijeva planove za uživanje tijekom vikenda koji je pred nama. Uz prvu jutarnju kavu, većina nas se priprema za shopping kako bismo osigurali sve namirnice koje su nam potrebne da dane pred nama ispunimo hedonizmom.

Ukoliko želite razveseliti svoje ukućane ili planirate druženje s prijateljima, neizostavan je desert koji će zasjeniti sve prethodne.

Stoga, ako vam je na umu nešto klasično što svi obožavaju, a opet malo drugačije, upečatljivo i odvažno, možda je vrijeme da razmislite o desertu kao što je tiramisu u sladolednom izdanju.

Taj omiljeni talijanski kolač dolazi u različitim izdanjima, a ona sladoledna inačica ovog dekadentnog kolača, uistinu je nešto posebno. Uz ovakve zalogaje nagradit ćete svoje nepce, oduševiti vaše bližnje, a i osigurat ćete dojmljive fotografije za svoj Instagram profil koje će svu pažnju usmjeriti na vaš estetizam.

Još jedna dobra stvar u ovoj gastro priči jest, što sladoledna inačica tiramisua prolazi kao raskošna torta bogatog okusa, a jednostavno se priprema. Kako? Saznajte u nastavku.

@cocoebaunilha

ŠTO JE SVE POTREBNO ZA SAVRŠENU SLADOLEDNU TIRAMISU TORTU?

  • 500ml sladoleda od vanilije
  • 60ml likera od kave
  • 60ml jake espresso kave (ohlađene)
  • paket piškota
  • 500ml sladoleda s okusom kave
  • kakao za kolače (posipanje)
@apaltynowicz

Upute:

Obložite kalup papirom za pečenje i stavite na nekoliko minuta u zamrzivač kako bi podloga bila hladna. Potom stavite žlicu sladoleda od vanilije na papir i ravnomjerno rasporedite po podlozi. Nakon toga, ovaj prvi sloj stavite u zamrzivač.

Za to vrijeme, u posebnoj posudi miješajte liker od kave i espresso, a zatim natopite piškote u ovu mješavinu i slažite preko sladolednog sloja u kalup.

Nakon toga, na kekse nanesite sloj sladoleda od kave i ravnomjerno rasporedite. Na taj sloj opet stavite kekse natopljene likerom i kavom.

Tortu stavite na 2 do 3 sata u zamrzivač, a potom, prije posluživanja, pospite kakaoom i uživajte u čistoj dekadenciji.

@apaltynowicz

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori