Ako ste mislili da tiramisu ne može biti bolji, donosimo recept za verziju s pistacijom
Ako ste mislili da tiramisu ne može biti bolji, donosimo recept za verziju s pistacijom

Ako ste mislili da tiramisu ne može biti bolji, donosimo recept za verziju s pistacijom

Kada je riječ o najpopularnijim kolačima, tiramisu je jedan od onih koje će mnogi već na prvu pomisao uvrstiti u ovu kategoriju. Talijanski kolač u kojem je naglasak na kavi aktualniji je nego ikada, a tome svjedoče i sve brojnije varijacije ovog deserta na koje nailazimo. Stoga smo već isprobali tiramisu brownies, mango tiramisu, tiramisu palačinke, tiramisu Raffaello, tiramisu tart… Međutim, ako ste ljubitelji pistacije – predlažemo da se tiramisu s pistacijama nađe na popisu poslastica koje ćete isprobati u narednim danima. Štoviše, imamo i recept za njega – a on je jednostavniji nego što mislite.

Tiramisu s pistacijom: Desert koji dodajemo u knjigu recepata

Jedna od glavnih prednosti recepta za tiramisu u kojem je glavna zvijezda kremasti namaz od pistacije je to što ga možete napraviti u različitim oblicima. Odnosno, u pripremi možete koristiti klasičan lim za pečenje ili kalup, ali isto tako i čaše ili zdjelice. Samim tim, upotrebom ključnih sastojaka možete napraviti jedan veliki desert, ali i više manjih. Ipak, ovaj put, tiramisu s pistacijom pripremamo po receptu koji smo pronašli na TikTok profilu @audreysaurus i za koji vam je potrebno manje od pola sata.

Iako smo već zaključili da su deserti s pistacijom u posljednjih nekoliko mjeseci postali viralni, sada tom popisu dodajemo još jedan. Upravo zato, u nastavku donosimo sve sastojke koji su vam potrebni za ovaj desert, kao i proces pripreme.

Sastojci

  • dva žumanjka
  • dvije žlice šećera
  • 250 g mascarpone sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • piškote
  • vruća kava
  • krem namaz od pistacija
  • pistacija

Priprema

U prvoj posudi sjedinite dva žumanjka sa šećerom pa dodajte mascarpone sir. Potom skuhajte kavu, a u nju dodajte žlicu krem namaza od pistacije. U drugoj posudi sjedinite 300 ml slatkog vrhnja (s više od 30 % mliječne masti) i najmanje dvije žlice krem namaza od pistacije. Nakon toga u ovu smjesu – odnosno fil – dodajte sastojke koje ste već sjedinili u prvoj posudi.

Potom slijedi postupak koji je karakterističan za tiramisu – na željenu površinu stavite nešto tanji sloj kremastog fila, a zatim na njega stavite piškote koje ste potopili u kavu. Naizmjenično nastavite s redanjem ova dva sloja, a to činite sve dok ne dođete do samog vrha lima za pečenje, zdjelice ili čaše. Na kraju, na kremasti fil stavite malo mljevenih pistacija. Desert prije posluživanja ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@ardsydney_, @beckbitesback), TikTok (@audreysaurus)

Učitati još
Zatvori