Uživajte u neodoljivoj kremastoj rapsodiji s okusom jeseni uz ovaj jedinstveni recept za tiramisu s bundevom. Inspiriran klasičnim talijanskim desertom i uz dodatak nježnog bundeva pirea i začina, ovaj tiramisu donosi bogate, sezonske arome u savršenom slojevitoj kombinaciji. Recept gastro blogerice Chizobe Uwakwe osvaja svojom jednostavnošću i prepoznatljivim okusom koji će, uz jesensku šalicu kave ili čaja, svakom zalogaju dati dozu topline i ugode. Savršeno za one koji žele isprobati nešto novo, a već su ljubitelji tiramisua!
Sastojci:
- 4 žumanjka
- 1/2 šalice granuliranog šećera
- 1 šalica gustog vrhnja
- 1/2 šalice pirea od bundeve
- 250 g mascarponea
- 1/2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta ili paste od vanilije
- 1/2 žlice začina od bundeve
- 2 žlice kakaa u prahu
- 12 piškota
- 1 1/2 šalice espressa
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
Pomiješajte žumanjke i šećer, miksajte oko 3 minute. Znat ćete da ste gotovi kada smjesa postane blijedo žuta i više ne možete osjetiti granulirani šećer. U mikseru pomiješajte gusto vrhnje, šećer u prahu i ekstrakt ili pastu od vanilije. Miksajte, zatim dodajte mascarpone, pire od bundeve i začin od bundeve i miksajte dok se ne dobije čvrstu smjesu. U posebnoj zdjeli pomiješajte/složite smjesu žutanjaka sa smjesom kreme od mascarponea.
Lagano umočite piškote u espresso i stavite ih u svoje šalice, zatim dodajte nadjev od mascarpone kreme i ponovite na posljednjem sloju kreme od mascarponea, pospite kakaom u prahu. Hladite najmanje 4 sata, a za najbolje rezultate, ohladite preko noći.
Foto: Pexels, Instagram (@chizobauwakwe)