Journalova gastro blogerica Tonka Radić Čobanov donosi nam recept za tiramisu kuglof.
Ne mogu vam opisati koliko ja volim tiramisu. Možete ga pripremiti i u obliku kuglofa – jednostavan za pripremu i savršen za popodnevnu kavu. Dodatak mascarpone sira čini ga vlažnim i dugo ostaje svjež. Isprobajte!
Sastojci (kalup promjera 23 cm):
- 250 g mascarponea
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 50 ml suncokretovog ulja
- 250 g brašna
- 16 g praška za pecivo (1ipo vrećica ccc)
- 10 g gorkog kakaa
- 1 espresso (15ml)
- 1 žličica instant kave (u prahu)
Tiramisu kuglof
Postupak:
- Skuhajte espresso odmah kako bi se ohladio.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
- Žumanjke miksajte s šećerom dok se sve lijepo ne poveže. Dodajte mascarpone i kratko promješajte.
- Ulijte ulje i kratko izmiksajte.
- Dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro promiješajte.
- Masu podijelite na tri dijela.
- Prvu ostavite bijelu. U drugu dodajte ohlađeni espresso i instant kavu, a u treću kakao.
- Kalup namažite maslacem i popite brašnom. Dodajte malo kakaa i zagladite.
- Prvo stavite u kalup smjesu s kakaom pa bijeli dio. Zagladite smjesu. Smjesu s kavom stavite na vrh i sve poravnajte špatulom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
- Je li kuglof gotov provjerite štapićem (mora biti čist kad ga izvučete)
- Ohladite i ukrasite šećerom u prahu.
- Uživajte u jelu!
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov