Theo Randall svjetski je poznat engleski chef koji se specijalizirao za talijansku kuhinju. Najpoznatiji je kao Michelinovom zvjezdicom nagrađen chef londonskog The River Caféa. Iza Thea je danas impresivna karijera i rad u poznatim svjetskim restoranima, kao i vođenju vlastitog. Kao celebrity chef pojavljivao se u tv emisijama na BBC-ju, a poznat je i kao autor kuharica talijanske kuhinje. Njegove posljednje dvije kuharice privukle su posebno veliku pažnju obožavatelja talijanskih delicija, a savršene su kao poklon svima koji uživaju u kuhinji.
Verdura
U svojoj najnovijoj kuharici Verdura (povrće) Theo donosi 100 talijanskih recepata, za čiju pripremu koristi 10 namirnica; patlidžane, tikvice, šparoge, artičoke, gljive, brokulu, rajčice, grah, tikvu i krumpir. Od jednostavnih recepata s tjesteninom, do složenijih recepata za fine večere, Theov pristup talijanskoj kuhinji oduševljava svakoga. Moderan pristup namirnicama, zanimljivi okusi i prekrasne fotografije upakirani su u kuharicu koja privlači i dizajnom. Knjiga je izašla 2024. godine, a posebna je i po tome što su recepti za svježa, zdrava, vegetarijanska jela.
The Italian Pantry
The Italian Pantry kuharica je izdana 2022. godine, a kao i Verdura, donosi 100 recepata za izvrsna talijanska jela od 10 glavnih sastojaka. Namirnice koje su zvijezde ove knjige su rajčice, parmezan, limun, vrganji, ricotta, palenta, med, krušne mrvice, pinjoli i lisnato povrće. Kuharica obuhvaća raznolike recepte, od jednostavnih tjestenina, složenijih jela, pa do tradicionalnih kolača i modernijih slastica.
Knjiga je osvojila nekoliko nagrada poput “The Times Best Food Books od 2022”, a hvalio ju je i Jamie Oliver, kao i brojni svjetski poznati chefovi. Zanimljive korice u kuhinju će privući čak i one kojima kuhanje nije najdraži hobi!
Foto: Instagram