Doissant je zanimljiv gastro križanac, a mi znamo gdje ga možete probati
Doissant je zanimljiv gastro križanac, a mi znamo gdje ga možete probati

Doissant je zanimljiv gastro križanac, a mi
znamo gdje ga možete probati

Dobra vijest za sve ljubitelje krafni i kroasana – na našem se tržištu pojavio križanac između ove dvije slastice. Nije riječ o cronutu. Ekipa iz The Square Pizza Society iz Splita od 1. veljače u ponudu uvodi doissant. Zanimljivu poslasticu, posebno u ovo karnevalsko vrijeme, imali smo priliku isprobati i pitati idejnog začetnika Ivana Marina kako je došao na ovu ideju.

The square pizza society
The Square Pizza Society
The square pizza society
Ivan Marin

U same krafne smo se zaljubili još prije sedam godina pri posjetu Londonu gdje smo u poznatoj Bread Ahead pekari na Borough Marketu probali njihovu verziju koja nas je oduševila. U Bread Aheadu smo kasnije bili na tečaju sourdough kruha i krafni te polako radili na razvoju svog idealnog recepta. Za oblik nas je inspirirala ideja Dominiquea Ansela i njegov Cronut. Cronut je lisnato tijesto od kojeg se rade croissanti oblikovano kao donut i prženo u ulju. Naš doissant je tijesto za krafnu oblikovano kao croissant, rekao nam je Ivan Marin.

The Square Pizza Society_Doissant

U prostoru The Square Pizza Society u Zadarskoj ulici 2 u Splitu, moći će se pronaći doissanti s četiri vrste punjenja –  marelica, vanilija, malina s vanilijom i čokolada. S okusima nisu željeli previše eksperimentirati, drže se klasike u izvedbi od vrhunskih sastojaka.

S Doissant pop-upom kreću u doba karnevala koje je tradicionalno sezona krafni, a u prodaji će biti cijeli drugi mjesec. Zbog ograničenog prostora u veljači neće raditi svoju dobro poznatu pizzu kvadratnog formata, samo doissante. Kako je veljača nekako mirna i van njihove glavne sezone pizze, izbor je bio lagan.

The Square Pizza Society_Doissant

Zbog originalnosti i ukusnog proizvoda, nadaju se da će sugrađani prepoznati njegovu kvalitetu i isprobati doissant. Mi ga svakako preporučujemo, posebno kombinaciju maline s vanilijom, preukusan križanac!

 

Foto: Prosper Filipović

Učitati još
Zatvori