Festival Taste the Mediterranean, kulturno i međunarodno gurmansko događanje, ove godine 3. i 4. listopada gostuje u znamenitom hotelu Excelsior u Dubrovniku.
Izuzetna lokacija u neposrednoj blizini stare gradske jezgre s pogledom na Jadransko more, u kombinaciji s besprijekornom stoljetnom hotelijerskom tradicijom i slikovitom poviješću, tijekom koje su ga posjetile brojne kraljevske ličnosti te mnogi uglednici, čine hotel Excelsior jednim od kultnih dubrovačkih hotela s pet zvjezdica. Svjetski priznati chefovi u suradnji s kuharima domaćinima pripremit će ekskluzivne večere u kojima će posjetioci moći uživati u originalnim delicijama i vrhunskim vinima hrvatskih vinarija.
Dubrovnik Welcomes Italy
U četvrtak, 3. listopada, lokalnu tradiciju i šarm talijanske kuhinje spojit će gostujući chef Damiano Nigro, renomirani kuhar restorana Ape Vino e Cucina iz Albe, koji je ujedno i dobitnik jedne Michelinove zvjezdice u restoranu Villa d’Amelia, te domaći kuhar Mate Matić iz dubrovačkog restorana Vapor. Spomenuti kuhari svoje znanje i talent iskazat će u jelovniku od šest sljedova, a osim u vrhunskoj hrani, posjetitelji će moći uživati u glazbenom spektaklu Sandre Bagarić i Darka Domitrovića.
Dubrovnik Welcomes France & Japan
Druga ekskluzivna večera se održava u petak, 4. listopada i svojevrstan je susret suvremenog i tradicionalnog te lokalnog i internacionalnog.
Chef Ippei Uemura iz restorana Tabi iz Marseilla je ambasador japanske kuhinje u Francuskoj, ali i francuske kuhinje u Japanu. Svjetski priznati chef dobitnik je 3 Gault & Millau toke i Michelinove preporuke, a kulinarsku kreaciju od šest sljedova stvorit će uz dubrovačkog chefa Petra Obada. Na ovom gastronomskom putovanju posjetioce će, također, pratiti operna diva Sandra Bagarić i pijanist Darko Domitrović.
Svi zainteresirani detalje o večeri mogu pronaći na QR kodu, a sve o ekskluzivnoj ponudi koja uključuje večeru i smještaj možete pronaći ovdje.
Rezervaciju možete napraviti putem maila ivana.obradovic@alh.hr ili telefonski na broj +385 20 300 340.
Foto: PR