Uz korištenje kvalitetno odabranih sastojaka i malo kulinarske kreativnosti, svako jelo može postati pravo remek-delo. Imamo upravo takav recept. Tart sa šparogama i Gruyère sirom je prava senzacija za nepca. Ovaj recept, koji spaja svježinu šparoga, bogat ukus Gruyère sira i slatkasti preljev je prava rapsodija ukusa. Upravo zato što je nesvakidašnje, vjerujemo da će svako poželjeti probati ovo jelo. Donosimo recept.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Sastojci:
- 1 do 2 lista lisnatog tijesta
- 2 do 3 šalice naribanog Gruyère sira
- 700 g očišćenih šparoga
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol i papar
Dresing:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica Dijon senfa
- prstohvat soli i papra
- 1 žličica aceta balsamica
- 1 žličica meda
How to: Tart sa šparogama i Gruyère sirom
Prvo je potrebno napraviti dresing – u jednu posudu stavite sve sastojke potrebne za dresing i promiješajte. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavite odmrznute listove lisnatog tijesta na njega. Vilicom probodite tijesto svuda po sredini, ali ne po rubovima. Pecite tijesto dok ne poprimi zlaćanu boju, između 12 i 15 munuta.
Kad je tijesto pečeno, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim, preko njega dodajte dresing i ravnomjerno ga razmažite po tijestu. Šparoge ravnomjerno rasporedite po tijestu, zatim preko njih dodajte naribani sir. Preko toga dodajte malo maslinovog ulja, soli i papra. Sve vratite u pećnicu i pecite još 15 do 20 minuta, ili sve dok šparoge ne postanu mekane. Izvadite tart iz pećnice i ostavite da se ohladi. Prelijte ga još jednom dresingom, pa narežite i poslužite.
Članak je preuzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram @bluejeanchef/@chefsofiaa