Stigle su prve šparoge: Proljetni tart sa šparogama i sirom možete pripremiti već danas. Imamo recept
Stigle su prve šparoge: Proljetni tart sa šparogama i sirom možete pripremiti već danas. Imamo recept

Stigle su prve šparoge: Proljetni tart sa šparogama i sirom možete pripremiti već danas. Imamo recept

Uz korištenje kvalitetno odabranih sastojaka i malo kulinarske kreativnosti, svako jelo može postati pravo remek-delo. Imamo upravo takav recept. Tart sa šparogama i Gruyère sirom je prava senzacija za nepca.

Ovaj recept, koji spaja svježinu šparoga, bogat ukus Gruyère sira i slatkasti preljev je prava rapsodija ukusa. Upravo zato što je nesvakidašnje, vjerujemo da će svako poželjeti probati ovo jelo. Donosimo recept.

Sastojci:

  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 180-200 g naribanog Gruyère sira
  • 450-500 g očišćenih šparoga
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol i papar
  • opcionalno: 1 jaje (za premazivanje tijesta)

Dresing:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica Dijon senfa
  • prstohvat soli i papra
  • 1 žličica aceta balsamica
  • 1 žličica meda

How to: Tart sa šparogama i Gruyère sirom

Prvo je potrebno napraviti dresing – u jednu posudu stavite sve sastojke potrebne za dresing i promiješajte. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavite odmrznute listove lisnatog tijesta na njega. Vilicom probodite tijesto svuda po sredini, ali ne po rubovima. Pecite tijesto dok ne poprimi zlaćanu boju, između 12 i 15 munuta.

Kad je tijesto pečeno, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim, preko njega dodajte dresing i ravnomjerno ga razmažite po tijestu. Šparoge ravnomjerno rasporedite po tijestu, zatim preko njih dodajte naribani sir. Preko toga dodajte malo maslinovog ulja, soli i papra. Sve vratite u pećnicu i pecite još 15 do 20 minuta, ili sve dok šparoge ne postanu mekane. Zadnjih par minuta pečenja rubove premažite razmućenim jajetom. Izvadite tart iz pećnice i ostavite da se ohladi. Prelijte ga još jednom dresingom, pa narežite i poslužite.

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori