Recept dana: Naopaki tart s porilukom i sirom mogao bi postati i vaše omiljeno go-to jelo
Recept dana: Naopaki tart s porilukom i sirom mogao bi postati i vaše omiljeno go-to jelo

Recept dana: Naopaki tart s porilukom i sirom mogao bi postati i vaše omiljeno go-to jelo

Ako ste u potrazi za nutritivno bogatim, a estetičnim obrokom – pronašli smo savršeni recept. To je recept za tart s porilukom koji s lakoćom može postati zvijezda stola ako organizirate ručak ili večeru s prijateljima ili obitelji. Ne samo da izgleda dobro – ovaj tart je i bogat okusima. Iako su sastojci sasvim jednostavni, njihova kombinacija rezultira obrokom koji ćete odmah zavoljeti.

Karameliziran u maslinovom ulju i medu, sa svježim sirom, poriluk će u ovoj kombinaciji postati vaš go-to obrok koji možete jesti i hladan idućeg dana. Donosimo recept.

Tart s porilukom

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 1/4 limuna
  • 3 poriluka srednje veličine
  • 150 g svježeg sira
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 24 listića kadulje (po želji)
  • 1 jaje
  • malo mlijeka

Priprema:

  • Na pleh stavite papir za pečenje.
  • Narežite poriluk na pola i operite ga. Poredajte poriluk jedan do drugog tako da stoje naglavačke.
  • Svaki će poriluk biti zaseban tart.
  • Olovkom iscrtajte konture poriluka koji ste stavili na papir za pečenje i u te konture dodajte maslinovo ulje i med.
  • Dodajte morsku sol i papar te listove kadulje i koricu limuna.
  • Sada poriluk stavite preko ove smjese.
  • Dodajte još ulja, meda, soli i papra. Stavite lisnato tijesto na pobrašnjenu površinu.
  • Narežite tijesto u tri pravokutnika i savijte ga tako da preklopi poriluk. Tijesto premažite jajetom.
  • Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i stavite da se tart peče 35 minuta – ili dok tijesto ne postane zlatne boje.
  • Nakon što tart izvadite iz pećnice, ostavite ga pet minuta da se hladi – i okrenite ga. Po želji, možete dodati limunov sok i sir – i imate spreman, zdrav ručak ili večeru.

Preuzeto s journal.rs

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori