Vikend preporuka: Zara Home ima recept za ukusni i nikad jednostavniji tart od čokolade
Vikend preporuka: Zara Home ima recept za ukusni i nikad jednostavniji tart od čokolade

Vikend preporuka: Zara Home ima recept za ukusni i nikad jednostavniji tart od čokolade

Dok radimo, trošimo energiju pa iako ne trčimo krugove oko redakcije osjećamo se jednako gladno. Pauza za ručak je obavljena i vraćamo se za radne stolove punom parom tipkajući nove članke i tražeći nove teme. I taman shvatimo kako nam fali ona mala doza slatkoga i jedna šalica tople kave kako bi mogli raditi punom snagom do kraja. Poznato, zar ne? Pa tako u deficitu šećera i maštanju nečeg što nije obična čokolada na Zari Home pronalazimo sjajan recept za tart s čokoladom i kavom.

Brz i fin tart s čokoladom

Recept koji je odličan kada nam se gosti vikendom najave 5 do 12, kada bi na brzinu nešto spremili sebi za gušt, ili možda kad želimo imat ukusan i domaći desert za preživjet radni dan na poslu. Zara Home na svojim stranicama ima nekoliko novih recepata za proljeće koje želimo isprobati u naredno vrijeme, ali danas nam je za oko najviše zapeo ovaj tart od čokolade i kave. U nastavku donosimo sve što vam je za njega potrebno kao i postupak za izradu. Velika je vjerojatnost da sve sastojke već imate u svojim kuhinjama tako da trk u kuhinju i zasladite si život.


Tart s čokoladom i kavom


Sastojci

  • 5 velikih jaja
  • 150 g šećera u prahu
  • 170 g maslaca narezanog na kockice
  • 2 prstohvata soli
  • 1/2 žličice instant kave
  • 35 g brašna
  • 340 g tamne čokolade
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160 ºC. Premažite maslacem kalup promjera 23 cm. Otopite kockice maslaca i narezanu čokoladu na pari, miješajući, dok ne dobije vrlo glatku teksturu.
  2. Pustite da se ohladi pa dodajte ekstrakt vanilije, kavu, prstohvat soli i polovicu šećera (75 g). Dodajte jedan po jedan žumanjak te brašno.
  3. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg s prstohvatom soli.
  4. Kad se počnu pjeniti, postepeno dodajte ostatak šećera (75 g) i nastavite sve brže mutiti dok ne dobijete čvrstu i sjajnu meringu.
  5. Dodajte 1/4 meringe u čokoladnu smjesu da se otopi, pa malo po malo dodajte ostatak, sjedinjujući smjesu.
  6. Izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 40 minuta na 160°. Čačkalica bi trebala izaći vlažna.
  7. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim poslužite.

Uslast!

Foto: Zara Home

Učitati još
Zatvori