Mnogi će se složiti kako je meksička kuhinja po mnogočemu jedna od najzanimljivijih na svijetu. Ljutkaste note, puno svježine, začina i povrća njiuhova jela čine drugačijima, a ako ste i sami ljubitelji tortilja, tacosa i guacamolea, oduševit će vas novi recept Zare Home. U njihovoj novoj verziji kukuruzni tacosi dolaze s pilećim ražnjićima na žaru, svježim povrćem, umacima i hrskavim kukuruznim čipsom. Ono što ovo jelo čini drugačijim i zanimljivim jest i sam način posluživanja – sve elemente jela serviramo na otvorenom pladnju ili dasci, pa cjelovit obrok ovako postaje i brzi snack koji je lako pripremiti za opušteno grickanje i uživanje.
Tacosi su nam i inače omiljeno meksičko jelo, a volimo ih i u slatkoj varijanti.
Sastojci:
- 1 kg pilećih prsa
- 3 žlice kumina
- 1 žlica paprike
- 1 žlica kajenske paprike u prahu
- 1 žlica korijandera u prahu
- 1 žlica origana
- 5 avokada
- 5 limeta
- 10 kukuruznih tortilja
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 100 g hrskavih kukuruznih tortilja (čips)
- 100 g cherry rajčica
- 3 jalapeño paprike ili zelene paprike
- 2 klipa kukuruza
- Grančica korijandera
- 1 vezica mladog luka
- Sol i papar
Priprema:
- Piletinu narežite na komadiće 4×4 cm.
- Pripremite marinadu tako da pomiješate maslinovo ulje, origano, dvije žlice kumina, sok od dvije limete, sol i papar, korijander u prahu i papriku.
- Avokado zgnječite vilicom i začinite ostatkom kumina, nasjeckanim korijanderom, malo limunova soka, soli i papra te malo maslinova ulja.
- Luk narežite na sitne ploške, polovicu cherry rajčica, jalapeños i mladi luk narežite na ploške, a paprike na sitne ploške.
- Sastavite pileće ražnjiće i pecite ih na roštilju 10 min.
- Zagrijte tortilje na roštilju.
- Sve sastojke stavite na veliku dasku ili pladanj.
Foto: Zara Home