Volite visoku kuhinju, ali ponekad vam se jednostavno ne oblači haljina i ne obuvaju cipele na petu… Naravno, vrhunska gastronomska iskustva su nesumnjivo prekrasna, ali ponekad pomisao da se obučemo u elegantnu odjeću možda ne odgovara našem raspoloženju ili planovima za dan. No, to ne znači da se moramo odreći fine dininga i kušanja vrhunskih vina. Postoje mnoge alternative koje nude iznimne kulinarske užitke bez potrebe za svečanom odjećom. A adresu znamo – to je TaBar u Ljubljani.
TaBar se s Ribjeg trga preselio u novo urbano središte glavnoga grada Slovenije – Centar Rog. U prizemlju dvoetažnog bara dostupni su ručkovi od ponedjeljka do petka od 12 do 15 sati, subotom se ovdje nalazi wine bar s barskom hranom, a od 18 sati do ponoći možete uživati u dvosatnoj degustacijskoj večeri.
U ponudi imaju 200 etiketa domaćih ekoloških vina i 80 vina na čaše. Svi sastojci koje koriste dolaze iz lokalne sredine, a održivost je ključni dio. Smatraju da sve vrste mesa, kao i povrća, zaslužuju jednaku dozu poštovanja, a njihov koncept malih tanjura znači da svi gosti mogu probati nekoliko različitih pomno pripremljenih jela popraćenih brojnim jedinstvenim vinima.
Tko je Jakob?
U TaBaru vole reći da Jakob treba svakoj kuhinji. TaBar, naravno, vodi Jakob. Glavni kuhar Jakob Pintar pravi je timski igrač, odličan voditelj i nezamjenjiv učitelj. Ne treba zanemariti da je znanje i nezaboravna iskustva skupljao u vrhunskim restoranima kao što su Steiereck Heinza Reitbauera, Maze Gordona Ramsaya do L’Ateliera Joela Robuchona… Neodoljiva znatiželja, talent i opsjednutost detaljima čine Jakoba Pintara izvanrednim kuharom koji se ističe kao jedan od najboljih u regiji. Dobitnik je brojnih nagrada, ali kako on voli reći – najbolja nagrada je osmijeh na licu. Naravno, nemojmo zaboraviti spomenuti izuzetan tim koji stoji iza TaBara i njegovog vlasnika, Jurija Osoleta, koji je imao viziju i strast.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Međutim, bez obzira jeste li raspoloženi za elegantnu večer ili za opuštenije blagovanje, postoji mnogo mogućnosti za zadovoljenje vaših kulinarskih želja. Stoga, bez brige, ostavite svoje sjajne cipele kod kuće i prepustite se nevjerojatnom svijetu kuhinje, gdje izuzetna hrana ne poznaje dress code. Odlična hrana i odlično vino još su bolji kad ste dobro raspoloženi i okruženi sretnim ljudima.
Članak je preuzet s portala Journal.si
Foto: Instagram (@tabarlj)