Freixenet je najpoznatiji španjolski pjenušac s tradicijom duljom od 150 godina, a nosi zaštićenu oznaku geografskog podrijetla cava, specifičnu za pokrajinu Kataloniju. Cava je vrsta pjenušavog vina koja se proizvodi tradicionalnom metodom vrenja u boci, u svijetu poznatoj i kao šampanjska metoda, a odlikuju je bogati mjehurići i zlatna boja.
Pjenušac kao aperitiv
Jedan je od najpoznatijih Freixenetovih pjenušaca Cordon Negro Brut, a nastao je 1947. godine u vinogradima La Freixenada u pokrajini Penedes, u Kataloniji. Prepoznatljiv je po svojoj jedinstvenoj crnoj frosty boci, mnoštvu raskošnih mjehurića i iznimnoj suhoći. Savršen je za aperitiv zbog svojeg svježeg, crispy i voćnog okusa, bez dodanog šećera.
Freixenet Cordon Negro Brut sazrijeva u boci između 10 i 14 mjeseci pa je zato odličan odabir za sve ljubitelje reskog pjenušavog vina s izraženim karakterom.
Koktel s pjenušcem i cijeđenom narančom
Istodobno, Cordon Negro Brut odličan je i kao temelj za popularni koktel, točnije kraljicu svakog bruncha – mimozu. Osvježavajući spoj pjenušavog vina cave i svježe cijeđene naranče savršen je za sve one koji vole mjehuriće s citrusnim notama te je savršen za predah u danu i uživanje u svakom trenutku.
Kako pripremiti mimozu?
Koktel mimoza može se jednostavno pripremiti kod kuće pa možemo reći kako je dobar odabir za intimna druženja u krugu obitelji i prijatelja te odgovoran način zabave u vrijeme novog normalnog.
Pjenušci Freixenet, posebica dva najpoznatija Cordon Negro i Carta Nevada, zbog svoje pitkosti, specifičnih mjehurića i mediteranskog štiha savršeni su za svakodnevnu konzumaciju.
Vlasnici vinarije Freixenet, obitelj Ferres, predani su u svojoj namjeri da njihova cava bude u središtu proslave svakog lijepog trenutka u životima njihovih potrošača uz moto #CelebrateLaVida, koji slavi mediteranski duh.
Foto: PR