Prvi put u samom srcu Dubrovnika, u predivnom povijesnom ambijentu Lazareta, održat će se street food festival „Bavarin“ koji će kroz šest ugostiteljskih objekata nuditi hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana, s menijima prilagođenima za sve – od burgera, plant based jela, ponajboljih ribljih street food delikatesa pa sve do najukusnijih slastica.
Zahvaljujući već dobro znanom Good Food Festivalu koji iz godine u godinu brine da dubrovačka jesen bude itekako zanimljiva i primamljiva, Turistička zajednica grada Dubrovnika u devetom izdanju svima znanog GFF-a predstavlja novitet – prvi dubrovački street food festival Bavarin.
Jedna od najljepših dubrovačkih lokacija kroz listopad postat će nezaobilazna lokacija za sve one koji traže šarmantno, drugačije i jedinstveno mjesto za druženje, opuštene izlaske ili uživanje u slasnim zalogajima uz taktove omiljenih bendova.
Vrhunska gastronomska manifestacija s odličnim popratnim programom
Babarol, partikla, slinček, opršnjak, odnosno „po dubrovački“ bavarin tj. „ono što se stavlja djeci ispod vrata da se ne uprljaju dok jedu“ kao neizostavni odjevni komad s kojim smo svi odrasli, poslužio je kao odlična inspiracija za vrhunsku gastronomsku manifestaciju koja sprema jednako bogat popratni glazbeno-zabavno-edukativni program.
U četiri dana trajanja, ovaj će novi šarmantni festival osim najljepšeg jesenskog zalaska sunca, povijesne kulise, bogate gastronomske ponude nuditi i nastupe najpoznatijih hrvatskih bendova kao što su Psihomodo Pop, TBF, Gina & The Gee Gee’s i Vinko Ćemeraš i Talvi Tuulvi.
A kako je sve zapravo krenulo? Nakon prvog trogirskog street food festivala – Babarol koji je posjetilo više od 10 000 posjetitelja – kreativna ekipa koja stoji iza istog – okupila je ponovno jedne od najboljih hrvatskih ugostitelja i spakirala kovčege te krenula na sami jug Hrvatske kako bi Dubrovnik dobio svoj odavno zasluženi Bavarin.
„U Dubrovnik dovodimo kako prave “meštre o’kužine” tako i neka dobro poznata TV lica i ponajbolje natjecatelje televizijskog showa Masterchef. Obratili smo pozornost i na sve popularniju plant based kuhinju te ćemo uživati i u slasticama koje spravlja dobro poznata pastry chefica Tea Mamut. Pripremili smo i bogat zabavan i edukativan program te doista vjerujemo kako ćemo u ranije spomenuta četiri listopadska dana pokazati kako je u Gradu sve slađe kada oko vrata stavite svoj bavarin!“ – najavljuje direktor festivala Antonio Franić.
Prvo ikada prvenstvo u pripremi pandišpanja
Također, na prvom dubrovačkom street food festivalu očekuje nas prvo ikada prvenstvo u pripremi pandišpanja! Natjecanje u pripremi ove mnogima omiljene tradicionalne slastice dubrovačkog područja nadgledat će stručni žiri predvođen vrsnom splitskom pastry cheficom svjetske klase – Teom Mamut, finalistom prve sezone Masterchefa i dugogodišnjim ugostiteljem – Trogiraninom Robertom Predragom Žmirom, kao i velikom zaljubljenicom u dubrovačku gastronomsku baštinu i autoricom brojnih knjiga posvećenih istom – Jadrankom Ničetić.
Službeno otvorenje festivala je 13. listopada u 18 sati, a sve dodatne informacije možete saznati i na društvenim mrežama Bavarina – Instagram i Facebook , kao i na društvenim mrežama i službenim stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!
Foto: Franko Kelam i Damira Kalajžić