Za sve ljubitelje popularnih Starbucksovih kava imamo super vijest. Ne, unatoč godinama nagađanja i nadanja, Starbucks i dalje nije stigao u Hrvatsku, a kako se čini, niti neće. Upravo smo zato odlučile pronaći recepturu za jednu od najpopularnijih Starbucksovih kava – “Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso“. Njihovu originalnu ledenu kavu sa smeđim šećerom i zobenim mlijekom pijuckamo kroz cijelu godinu, a naravno, vole ju i vegani.
Još jedan plus je što nećete morati izdvojiti mnogo, kao što bi to bio slučaj u popularnom coffee shopu, a kompletna priprema gotova je u samo 5 minuta. Svako ćemo jutro kod kuće uživati u ovom prefinom kofeinskom napitku!
Recept za ledenu Starbucks kavu
Poput koktela, ova se kava mora protresti u shakeru, kako bi postala pjenasta, s gustim sitnim mjehurićima i dobila na teksturi. Iz Starbucksa kažu da ta tehnika dodaje “novu dimenziju” omiljenom piću!
Sastojci:
1/2 šalice vode
1/4 šalice smeđeg šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 žličice cimeta
1 shot espressa
110 ml punomasnog zobenog mlijeka
Postupak:
Vodu zagrijavajte do vrenja, potom ubacite smeđi šećer i miješajte dok se ne rastopi. U dobiveni sirup od smeđeg šećera dodajte ekstrakt vanilije i cimet.
Snažno mješajte espresso (idealno u shakeru, ako ga nemate u čvrsto zatvorenoj staklenci).
Veliku čašu napunite ledom i espresso prelijte preko leda. Dodajte 1-2 žličice sirupa od cimeta i smeđeg šećera, ako želite da je kava slađa, možete i više.
Prelijte hladnim zobenim mlijekom i servirajte!
Foto: Instagram, Unsplash, Pexels