Ako nemate ni snage ni volje za kuhanje, ovi će vam restorani dostaviti omiljena novogodišnja jela
Ako posljednjih dana ‘niste za ništa’, sigurno je da niste usamljeni u ovim emocijama. Teških nekoliko dana je iza nas, a obično pozitivne misli koje smo vezali uz Staru godinu i doček one Nove, sada su zasjenjene tužnim pričama koje stižu iz potresom pogođenog kraja.
Teški dani jednostavno traže okrijepu, koja će nam vratiti snagu, djelovati utješno na naš um i organizam i dati nam malo pozitivne energije koja nam je svima potrebna. Dok bodrimo i pratimo naše srčane kuhare koji ovih dana pristižu sa svih strana Hrvatske u Petrinju i okolna mjesta da bi kuhali za unesrećene, ne možemo pobjeći dojmu kako nam se spomenuti comfort food u udobnosti vlastitog doma uopće ne da raditi. Nemamo ni snage ni volje, u strahu smo od novih potresa, no u pomoć nam uskaču brojni zagrebački restorani koji na nas misle i u ovim vremenima. Za Staru godinu pripremili su dostavu jela u kojima bismo tradicionalno uživali na današnji dan – i hvala im na tome! Kratki vodič s odojkom, francuskom i sarmom donosimo vam u nastavku…
Gostionica Ficlek
Ficlek je postao sinonim za autentičnu lokalnu kuhinju, pa nas je razveselilo vidjeti da na svoje goste misli i na Staru godinu. Putem servisa dostave Wolt, Ficlek dostavlja svoju sarmu, koja za prilog ima pire krumpir. Tu su još i razna druga domaća jela koja nam svima izazivaju pozitivne emocije – na Staru godinu i bilo kojeg drugog dana. Po sarmu možete doći i pred restoran – nazovite 0994958909, rezervirajte količinu i preuzmite danas do 17h uz 10% popusta.
Restoran Vinodol
Dočekajte Novu godinu uz Vinodolov tradicionalni pečeni odojak. Naručiti ga možete na telefonski broj 014811427 ili putem Wolta, a uz njega je tu i svima nam omiljena francuska salata koju restoran Vinodol također radi po vlastitoj recepturi! Naše sugestije od drugih prigodnih Vinodol jela svakako su buncek u pecivu, štrukli, sarma, buncek, krvavice…
Restoran Tajer
Svojom sarmom s pire krumpirom pohvaliti se može i Restoran Tajer. Tu su još razna druga mesna jela, a sezonski favoriti svakako su i buncem s kiselim zeljem i restanim krumpirom, krvavice s kiselim zeljem i restanim krumpirom, kao i domaće kobasice s ribanim hrenom i karameliziranim lukom. Naručiti možete telefonom +38514453477 ili putem aplikacija Glovo, Wolt, Bolt Food.
Maredo
Putem Pauze, Bolt Fooda, Wolta i Glova, Maredo danas dostavlja kraljicu zime – naravno, sarmu. Uz nju, tu je i selekcija raznih mesnih jela, a preuzeti ih možete i pred restoranom, uz prethodnu narudžbu na telefonski broj 015555553.
Kaptolska Klet
Kaptolska Klet u dostavi putem Wolta vam omogućuje sjajna comfort jela: osim sarme s krumpirom, tu su i pečeno carsko meso, krvavice s kiselim zeljem i pire krumpirom, meso crne slavonske svinje iz tiblice, slavonski čobanac s noklicama i slično.
Foto: Vinodol, Ficlek, Tajer