Novi slastičarski projekt zvan Špatula u posljednjih je nekoliko tjedana osvojio Zagrepčane. Vlasnik i pastry chef Luka Sopta izrađuje torte, kolače, krafne i donutse koji se mogu naručiti direktno od njega ili preko Wolta te kupiti u LOKAL market&baru na Knežiji. Pažnju nam ovih dana, logično, posebno privlače krafne i donutsi, pa smo istražile što sve Špatula nudi i zašto je tako posebno.
Krafne iz Špatule
Po mnogima najbolje krafne sezone upravo su ove iz Špatule, koje pastry chef Luka Sopta svakodnevno izrađuje sam u svojoj maloj slastičarskoj radnji. Tijesto za ove američke krafne fermentira dva dana u hladnjaku, što cijeli proces izrade čini dugim i delikatnim. Američki donutsi podnose i više punjenja od klasičnih krafni, pa su tako i ove krafne bogate finim kremama koje sam radi. Najpopularnijih proizvodi trenutno su donut od lješnjaka, karamele i mliječne čokolade te onaj punjen kremom od limete i borovnica s preljevom od bijele čokolade i pistacija. Osim njih u ponudi su i one s čokoladom i džemom od pečenih šljiva te krafne s vanilijom.