Zasigurno najpopularnija slatka adresa u Rijeci već je godinama Riva 14, odnosno slastičarnica Cacao. Na svojoj prostranoj terasi, kao i u ugodnoj unutrašnjosti lokala svakodnevno se, i ljeti i zimi, okupljaju brojni gosti. U Cacau možete pojesti već mnogima dobro poznate kolače, torte i sladolede iz vlastite proizvodnje. Osim slastica, Cacao bar nudi vrhunsku kavu, frapee, koktele, no ono što u zadnje vrijeme posebno privlači pažnju nije ništa od navedenog.
Naime, ova slastičarnica u strogom centru Rijeke u ponudi ima iznimno privlačne pekarske proizvode; kroasane, Lafayette kroasane (kroasan rollove), kroasan kocke, pain au chocolat i cruffine.
Edukacije kod španjolskog genijalca za kroasane
Prije dvije godine na tržištu su se počeli pojavljivati kroasani drugačijih oblika od klasičnog – i velikom su brzinom postajali viralni. Kroasan kocke i Lafayette kroasan (odnosno kroasan rolls) prvo su stigli u zanatske pekarnice u Parizu i New Yorku, a zatim su se malo po malo počeli pripremati i u ostatku svijeta.
Jako nas je razveselilo kada smo čuli da je posebnu edukaciju prošla i ekipa riječke slastičarnice Cacao, pa ih sada i oni imaju u ponudi. Edukaciju je održao španjolski pastry chef Nacho Ramiro, čiji kroasan je proglašen za najbolji kroasan u Španjolskoj.
Ponuda u Cacau
U Cacau tako možete uživati u Lafayette kroasanima s okusom lemon meringue i s okusom pistacije, a kroasan kocke također dolaze u dva okusa, s čokoladom te čokoladom i voćem. Klasični kroasani pak dolaze u brojnim kombinacijama okusa, od kojih se ističu slani s pistacijom i mortadelom, a od slatkih to su maline i pistacija te baklava kroasan punjen orasima, pistacijama, medom, kremom od badema i ružinom vodicom.
Foto: Instagram