Iskoristite teglu Nutelle, koja je pri kraju, za prefini sladoled
Iskoristite teglu Nutelle, koja je pri kraju, za prefini sladoled

Iskoristite teglu Nutelle, koja je pri
kraju, za prefini sladoled

Sladoled je obavezna ljetna poslastica. A u gastro svijetu, kao i u svim ostalim, trendove kreiraju društvene mreže. Ovog puta riječ je o sladoledu za koji su vam potrebna, ni manje ni više, samo dva sastojka. Jedan od njih je skoro potrošena tegla Nutelle, a drugi slatko vrhnje. Ljubitelji sladoleda od čokolade vjerojatno se već spremaju napraviti ovaj sladoled. Ova poslastica definitivno je odličan način da se rashladite do kraja ovog ljeta, a s obzirom na to da je priprema i više nego jednostavna, vjerujemo da nećete moći pogriješiti. Ovaj desert može npraviti baš svatko, bez obzira na to koliko iskustva ima u kuhinji. Kako smo i sami već isprobali ovaj recept, jedini komentar koji imamo je: s Nutellom definitivno ne možete “fulati”.

Sladoled je kremast, ukusan, a ovisno o tome koliko volite slatko, sastojke možete izbalansirati po želji. Ako trenutno nemate “polupraznu teglu Nutele” recept možete pripremiti i u posebnoj posudi za sladoled.

Sastojci:

400 mililitara slatkog vrhnja

Čokoladne mrvice po želji

Priprema:

Zagrijte malo slatkog vrhnja, najviše 100 mililitara. Ulijte u teglicu Nutelle i protresite dok se ne otopi. Dodajte ostatak slatkog vrhnja u teglicu te sve to stavite u zamrzivač. Prije jela preporučuje se da svoj sladoled ostavite na sobnoj temperaturi 30 do 60 minuta da se malo odmrzne. Sladoled ukrasite čokoladnim mrvicama po želji.

Recept je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori