Iako je najčešća asocijacija na sangriju ljeto, uz malo jesenskih dodataka, ona može postati omiljeno piće jeseni. Mirisi i okusi plodova jeseni pretvorit će sangriju u nezaobilazni after work užitak nakon svakog radnog dana. Punoća okusa i zavodljivi gutljaji obogaćeni jabukama, kruškama i cimetom idealna su poslastica koja opušta, a u isto vrijeme prija svim osjetilima.
Razgovori uz čašu ovog zanimljivog pića postat će još uzbudljiviji. I uistinu nema boljeg načina za guštanje dok sve preostale obveze polako prebacujemo za novi dan. Pomiješajte omiljeno vino s komadićima ukusnog voća, sve začinite s vašom mjericom za cimet i prepustite se dobrom raspoloženju.
Recept za sangriju s okusom jeseni
- Bijelo vino
- 2 šalice brandyja
- 4 šalice soka od jabuke
- 1 šalica soka od ananasa
- Malo naribanog đumbira
- 2 šalice svježih jabuka izrezane na kockice
- Štapić cimeta
- Metvica
Izmiješajte sve sastojke u stakleni vrč i ostavite u hladnjaku na 2 sata. Ubacite dosta leda i listiće metvice. Uživajte u okusima jeseni.