Ponajbolji hrvatski vinari, domaći i strani chefovi te gastro novinari i blogeri uživali su u kreacijama chefa Marka Jantoleka povodom svečanog otvorenja restorana Matrix. Matirx je nova destinacija za ljubitelje vrhunske hrane i vrhunskog vina. Iako otvoren prije tek nešto više od mjesec dana, Matrix se već nametnuo kao idealno mjesto za provesti večer uz odličnu hranu i bogatu vinsku kartu.
Za jelovnik i odabir namirnica zaslužan je dvadesetšestogodišnji zagrebački chef Marko Jantolek, koji je nakon kuhinje Michelinovom zvjezdicom nagrađenog Noela i bistroa Pod zidom, nove ideje i jela odlučio pripremati upravo u Matrixu. „Ono što nudimo u Matrixu je prije svega doživljaj. U kuhinji ćete naći isključivo dnevno svježe namirnice iz probranih hrvatskih OPG-ova i vrhunski tim kuhara koji ih pripremaju na moderan, nesvakidašnji način“, istaknuo je mladi chef te dodao kako mu je veliki poticaj što se gosti osobno zahvaljuju i redovno se vraćaju.
Restoran vodi poznata i iskusna hrvatska ugostiteljica Manuela Maras, čija su specijalnost vina i sve vezano uz njih. Upravo zato i ne čudi što se novi zagrebački restoran može pohvaliti s bogatom vinskom kartom koja broji preko sto etiketa ponajboljih hrvatskih, ali i desetak vrhunskih svjetskih vinara. „Uvijek je izazov pokrenuti nešto novo i drugačije, ali gosti prepoznaju kvalitetu i to znači da smo krenuli u dobrom smjeru. Tim je mlad, energičan, ambiciozan i stručan te uvijek spreman dati pravu sommeliersku preporuku koja će upotpuniti doživljaj cijelog jela“, rekla je Manuela.
Osim bogate gastro ponude koja je upotpunjena precizno kreiranom vinskom kartom, na svečanom otvorenju Matrixa, gosti su mogli uživati i u koktelima za koje je bio zadužen koktel majstor Petar Knežević Žeruk, poznatiji kao pk_gintonic_daddy. Ono što je dalo posebnu čar svakom od koktela bio je Flavour Blaster, odnosno posebno kreiran gadget koji stvara balončiće ispunjene aromatičnim okusima.
Restoran Matrix smjestio se u sklopu istoimenog Office parka Matrix u blizini križanja Slavonske avenije s Heinzelovom i Radničkom ulicom, a za jela poput plavorepe jadranske tune s kimchijem, goveđih obraza u crvenom vinu ili crne slavonske svinje uparenih s jednim od vrhunskih vina iz Matrixove ponude, ne morate čekati samo posebne prilike – Manuelin tim pobrinut će se za sve!
Cijelu priču pokrenuli su jedan IT-evac, ujedno i vrsni komunikator te vlasnik nekoliko restorana, među kojima je i poznata Savica Eatery, Mario Stipanović. Uz njega, po prvi puta, u ugostiteljskom svijetu okušao se i Krešimir Macan – vrsni komunikator i IT-evac. Sve detalje o novoj gastro ponudi u Zagrebu možete pronaći na web stranici, Instagramu i Facebook profilu restorana Matrix.
Foto: PR