Pronašli smo bistro s čije se krovne terase pruža prekrasan pogled na splitske ulice
Pronašli smo bistro s čije se krovne terase pruža prekrasan pogled na splitske ulice

Pronašli smo bistro s čije se krovne terase pruža prekrasan pogled na splitske ulice

Split, grad koji tijekom ljeta najviše dočekuje i ispraća turiste, neće vas razočarati ni ako zastanete i istražite njegove skrivene kutke. Osim turističkih atrakcija grada (kojih zaista ima mnogo) Split je posljednjih godina postao i prava mala gastronomska oaza. A jedna od lokacija koja se istaknula je bistro ARTiČOK.

artičok split

Jedinstveni ambijent

Jedan je od rijetkih ugostiteljskih objekata u Splitu koji ima svoj privatni rooftop pa gosti mogu da uživaju u jedinstvenom ambijentu Dioklecijanove palče. Ime restorana dolazi od riječi ART, što predstavlja umjetnost i ČOK što u dijalektu označava zalogaj. A mi dodajemo još jednu lijepu asocijaciju na ovaj naziv, a to je da u prošlosti artičoka (koju također povezujemo s imenom ovog mjesta) smatrana afrodizijakom.

Spoj za sva čula

ARTiČOK predstavlja sjajan spoj ukusne hrane i umjetnosti. Tako je bio domaćin i mnogim mladim umjetnicima s područja Hrvatske, ali i regije. Tako su do sada svoje radove izlagali Nikola Mihajlović Kori, Dajana Dvornik, Stjepan Jukić i mnogi drugi koji su svojim umjetničkim izražajem obogatili interijer ovog jedinstvenog prostora.

Mjesto dobrih namjera i zalogaja

U prelijepom ambijentu, na krovu u centru Splita s pogledom na tipične mediteranske građevine i more, dominira bar gdje se poslužuju sjajni kokteli i vina. Krovna terasa posjeduje optimalan broj stolova kako bi se postiglo intimno iskustvo. U fokus aktualne ponude su vrhunske riblje delicije, kao što su riblji tartar, linguine s dimljenom ribom, ali i hama te gregada – tradicionalno jelo s Hvara. Osim riblje ponude, lokal se ističe i  vrhunskim mesnim jelima. Posjetiti ga možete na adresi ulica bana Josipa Jelačića 3.

Bistro ARTiČOK

Ulica bana Josipa Jelačića 3, Split

Radno vrijeme: pon – sub od 8:00 do 00:00

Foto: Barbara Čolak, Jadran Babić

Učitati još
Zatvori