Pred nama je drugi i završni vikend još jednog senzacionalnog Špancir Burger Festivala, u kojemu od prvoga dana posebno uživaju najmlađi posjetitelji. Stoga, razmišljate li gdje biste mogli provesti sadržajan, slastan i ponajprije bezbrižan obiteljski vikend, više ne morate dvojiti – provjereno bajkovita adresa za cijelu obitelj je Kapucinski trg u Varaždinu.
Obiteljski izlazak koji će vaši klinci obožavati
Nikad atraktivnija Zagi Kids zona u sklopu Špancir Burger Festa najmlađim špancirerima pruža uistinu raznolike sadržaje i aktivnosti: od penjanja po vertikalnim stijenama i inih akrobacija na dva velika napuhanca, neponovljivo uzbuđenje bungee trampolina, te hit atrakciju – veliki bazen s dječim pedalinama.
Dok vaši klinci i klinceze uživaju u Kids zoni, vi se možete bezbrižno prepustiti druženju i uživanju u ponudi od čak 30 različitih vrsta burgera, jer djeca su vam pod budnim i stručnim nadzorom.
“Svaki dan Špancir Burger Festivala u Zagi Kids zoni djecu pazi 5 animatora koji svojom energijom i osmijehom privlače roditelje i djecu na zabavu”, kaže nam Igor Krakić čiji Zagi Eventi uveseljavaju djecu na Špancir Burger Festivalu, a brojni posjetitelji su ih već mogli upoznati i na Pizza Festivalu kao i na Asian Street Food Festivalu u Zagrebu.
No nisu samo odlična atmosfera i adrenalin Kids zone ono što najmlađe oduševljava na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Tu su, naravno neodoljivi burgeri i napitci u kojima će s i te kakvim apetitom uživati kad se pošteno izmore na svim spomenutim atrakcijama.
Isprobajte Špancir burgere
Kako bismo vam olakšali izbor, infomirali smo se na svim kućicama što chefovi iz svoje bogate ponude preporučaju baš za najmlađe. Chef Marko Palfi na Full Circle kućici tako za klince i klinceze preporuča svoj Smokey D za koji nam je nedavno otkrio recept. Chef Melkior Bašić na kućici Bite of Fun izdvaja Back to Basic kao savršen izbor za najmlađe gurmane, Ivica Šipuš u Škartocu ljubavi malim špancirerima nudi Panko Fanko Čuču – burger od mljevenog pilećeg zabatka mariniranog limetom, mentom i jogurtom u panko mrvicama. Iz Instituta za Burgere by Mate Janković za mališane izdvajaju svoj Classic burger koji rade od 100 % junetine iz hrvatskog uzgoja, brioche peciva, iceberg salate, kiselih krastavaca, rajčice, cheddar sira i smokey ketchupa.
Bogata ponuda
Iz ponude Chefs Burger by Ivan Pažanin djeca obožavaju Original Cheesburger koji u brioche pecivu ima 100 % junetinu iz domaćeg uzgoja, iceberg salatu, rajčicu, kisele krastavce, cheddar sir i burger umak. Želite li da vaša djeca kušaju jedinstvene burgere spravljene isključivo s biljnim namirnicama, svratite do Beg’s Plant Based kućice gdje će vam Eduard Beg preporučiti svoj Crispy Chicken. Tu se u Kroštulinom plant based brioche pecivu fino smjestila Beyond Meat pileća pljeskavica, osvježava ju krastavac s Tzatzaki umakom i iceberg salata. Ne zaboravite na krumpiriće, a klinci posebice luduju za onima od batata na Picnic Food Trucku.
Recept za djeci omiljeni Original Smash Burger iz 4Burgers
Na 4Burgers kućici Ivan Goreta preporuča Original Smash burger, za koji nam je čak i otkrio recept koji donosimo u nastavku. Osim bogatog izbora gaziranih i negaziranih sokova i napitaka na Central baru, posebno za najmlađe na Gingle Bells kućici spravljaju Kids Lemonade, koja će savršeno osvježiti i na najzdraviji način hidrirati vaše mališane u ovim vrućim danima.
- Sastojci:
- 60g juneća pljeskavica 2x kom
- Cheddar sir 2 kriške
- Luk
- Iceberg Salata
- Rajčica
- Pecivo
Postupak:
Za početak na vrući grill stavimo 2 pljeskavice te ih utegom za smash burgere ili špatulom stisnemo da dobijemo asimetričnu pljeskavicu. Tako je pečemo 1 minutu sa svake strane, te za kraj na svaku stavimo sir da se otopi. Pecivo namažemo maslacem s obje strane te ih zapečemo do zlatne hrskave korice.
Zatim počinjemo slagati naš burger. Stavljamo umak, meso sir, te naše topinge da bi dobili ukusan Smash burger. Dobar tek!
Ulaz na Špancir Burger Festival je besplatan, radno vrijeme: svaki dan od 16:00 do 01:00 sat, Trajanje od 18. do 27. kolovoza, lokacija: Kapucinski Trg, Varaždin
Fotografije: Sandro Sklepić