Osvježavajući recept za sladoled od lubenice od samo dva sastojka
Osvježavajući recept za sladoled od lubenice od samo dva sastojka

Osvježavajući recept za sladoled od
lubenice od samo dva sastojka

Kako se ohladiti ljeti? To je pitanje svih pitanja kada dođu dugi vrući dani. Prije svega, svakako je važna dobra hidratacija. Topli ljetni dani mnogima su nezamislivi bez osvježavajućih pića pa su voda, limunade i prirodni sokovi u ovo doba vitalni. No većina isto tako poseže za osvježavajućim voćem ili sladoledima koji su izvrsni saveznici u borbi protiv vrućine.

Svi benefiti lubenice

Na tržištu postoji bezbroj okusa čije podrijetlo ili sastav ne mora nužno biti zdrav. Budući da je sezona lubenica, koje su u isto vrijeme osvježavajuća, ali i zdrava zamjena za nešto slatko, izvrstan su odabir za domaći sladoled u kojem možete uživati cijelo ljeto.

Osim što su ukusne, lubenice sadrže vrlo malo kalorija, izvrstan su izvor vitamina C te odlično gase žeđ! Osim toga, svakodnevna konzumacija lubenice direktno utječe na poboljšanje zdravlja vašeg srca i jačanje mozga te revitalizaciju vašeg imunološkog sustava. Nas ne treba više nagovarati, odlučili smo isprobati domaći sladoled od lubenice.

Sladoled od lubenice s dva sastojaka gotov je za 10 minuta, a sve što vam treba već imate u kuhinji.

sladoled od lubenice

SASTOJCI:

– 700 g lubenice očišćene od koštica

– Sok od 1 limuna (po izboru, umjesto limuna, limeta ili naranča)

ZA PRAVE GASTROLJUPCE

Možete dodati još i:

– 250 ml grčkog jogurta ili bademovog mlijeka

– 30 g šećera

– ekstrakt od vanilije

PRIPREMA:

  • U posudu stavite komad papira za pečenje. Lubenicu očistite od koštica i narežite na manje kocke pa rasporedite po posudi te sve skupa stavite u zamrzivač na 3 sata.
  • Nakon tri sata izvadite lubenicu i započnite s pripremom sladoleda. Polovicu lubenice stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte sok od limuna (naranče ili limete) i sve skupa pomiješajte.

 

blendanje lubenice

Po želji možete dodati šećer, grčki jogurt ili bademovo mlijeko u smjesu od lubenice i limuna – ako želite malo blaži okus – te sve skupa blendajte. Na kraju dodajte malo ekstrakta od vanilije i pomiješajte.

  • Smjesu prebacite u posudice za oblikovanje sladoleda prikladne za zamrzavanje i vratite u zamrzivač na 2-3 sata.

 

 

sladoled od lubenice

Nakon toga izvadite i uživajte u prefinom, zdravom, domaćem i niskokaloričnom sladoledu. Uslast!

Foto: Instagram, Pexels, Unspash, iStock

Učitati još
Zatvori