Postoji li bolji način da probudite ljubav prema svome tijelu od brige o prehrani i unosu zdravih namirnica? Ako ste trenutno na putovanju kroz čari okusa veganske prehrane ili vjerujete da je veganska opcija obroka nešto najbolje što možete podariti svom organizmu, ovaj recept je definitivno za vas. Donosi ga instruktorica joge i food blogerica Jelena Malenović koja kroz svoje društvene mreže i radionice podučava o principima zdravog života. Cvjetovi tikvica tipična su proljetna namirnica, zato preporučujemo da ih isprobate već ovog vikenda.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Punjeni cvjetovi tikvica
Sastojci
- deset cvjetova tikvica
- 200 g kvinoje
- 15-20 maslina
- deset sušenih rajčica
- svježa kadulja
- sol
- maslinovo ulje
Priprema
Pripremite cvjetove za punjenje tako što ćete svaki otvoriti i po potrebi ukloniti tučak. Nakon toga, operite kvinoju, stavite je u lonac te prelijte s tri puta više vode od količine kvinoje. Kada zavrije, smanjite temperaturu i ostavite da se kuha dok ne upije svu vodu. Naposljetku, kvinoju rastresite viljuškom i ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme, narežite masline, rajčice i listove kadulje. Pomiješajte ih s kvinojom, posolite po želji i napunite cvjetove koliko god je to moguće. Iako cvjetovi djeluju usko, latice su im isprepletene, te mogu primiti sasvim dovoljno punjenja. Poredajte ih u lim za pečenje, dodajte još malo listova kadulje, rajčica maslina. Po vrhu sve prelijte s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta. Nakon toga, cvjetovi bi trebali biti hrskavi iz vana i spremni za posluživanje.
Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Jelena Malenović