Jeste li ikada htjeli za doručak kušati baš prave belgijske vafle? Ako niste – sada hoćete! Belgijski vafli su odličan slatki izbor za početak dana, a tekstura tijesta savršeno se nadopunjuje s voćem, kremama i sirupima… Nema sumnje da će vam narasti prave zazubice. Recept nije kompliciran, naprotiv, jedino što će vam trebati jest kalup za pečenje vafli, no kada njega nabavite – sve ostalo je brzo, jednostavno i preukusno!
Sastojci
- 400 grama brašna
- 3 čajne žličice praška za pecivo
- ½ čajne žličice soli
- 50 grama šećera
- 300 ml mlijeka
- 2 žutanjka
- 4 bjelanjka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 100 grama otopljenog maslaca
Priprema
Zagrijte tavu s poklopcem za pripremu vafla. Prosijte suhe namirnice, odnosno brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, i zajedno ih stavite u jednu zdjelu. U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žutanjke i ekstrakt vanilije. Istresite smjesu sa žutanjkom po suhim namirnicama i nježno umiješajte. Smjesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano miješati. S mikserom istucite snijeg od četiri bjelanjka u posebnoj zdjeli, pa ih polako umiješajte s ostalim namirnicama. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla i nastavite pripremati prema uputama dok ne dobijete rumene zalogajčiće. Poslužite vafle tople sa slatkim vrhnjem, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićem maslaca i šećerom u prahu. U slast!
Foto: Instagram, Pexels