Čokolada s čokoladom s čokoladom. Te tri stvari, u tekućem obliku, tople u šalici svakoga čine sretne. Jesen nam stigla, a zima nam se bliži i savršeno je vrijeme za prvu šalicu toplog, jesenskog napitka pa donosimo recept za najčokoladniju vruću čokoladu. Čokolada je tijekom povijesti našla put do, vjerojatno, svih kuhinja i šalica na svijetu, no prva je bila ona mayanska. Ova drevna civilizacija kušala ju je i u tekućem obliku, no obavezno s čilijem!
A mi danas donosimo recept za najčokoladniju vruću čokoladu. Još nismo upoznali osobu koja joj je odoljela, a priprema je prilično brza, jednostavna i ono najvažnije – efektna.
Vrijeme je za vruću čokoladu
Kremasta, posebno gusta, svilenkasta, vruća tekućina samo je nekoliko trenutaka udaljena od vas. Što vam je sve potrebno za ovu neodoljivu vruću čokoladu, saznajte u nastavku.
Sastojci:
2,5 šalice bademovog ili sličnog mlijeka
0,25 šalice muscovado (ili nekog drugog smeđeg) šećera
0,33 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
0,5 šalice biljnog vrhnja
0,5 šalice komadića tamne čokolade ili chocolate chips
1 žličica vanilin ekstrakta
čokoladni sirup
po želji: marshmallows, usitnjeni lješnjaci, karamela, šlag i sl.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
Pomiješajte mlijeko, šećer i zagrijte na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi, umiješajte kakao te vrhnje i komadiće čokolade. Miješajte stalno držeći plamen na laganoj do srednjoj jačini. Kada se sve sjedinilo i rastopilo, umiješajte vaniliju. Maknite smjesu s vatre. Ulijte u šalice, ubacite dodatke po želji i bogato, obilno završite sa sirupom od čokolade. Ovo je piće brzo, jednostavno i jako čokoladno! Uživajte.
Foto: Pexels, iStock