Savršen crème brûlée cheesecake: S kim biste danas podijelili komad ove sočne torte?
Savršen crème brûlée cheesecake: S kim biste danas podijelili komad ove sočne torte?

Savršen crème brûlée cheesecake: S kim biste danas podijelili komad ove sočne torte?

Ako ste ljubitelj kolača od sira, ovog vas ljeta izazivamo da isprobate nešto drugačiji recept za omiljeni cheesecake. Riječ je o kombinaciji klasika francuske gastronomije (crème brûlée) i popularnog kolača od sira. Klasičnu crème brûlée kremu u ovoj varijanti  zamjenjuje sir, a osim sastojaka koje donosimo u nastavku, bit će vam potreban i jedan slastičarski dodatak – ručni plamenik za karameliziranje i flambiranje. Upravo ćete zbog njega ispasti pravi profesionalac u izradi ovog deserta koji se peče na slatkoj podlozi od graham krekera. Najbolji njegov dio je, naravno, prepoznatljivi hrskavi, karamelizirani preljev!

Sastojci

Podloga
• 2 šalice mrvica graham krekera, odnosno oko 12 cijelih krekera
• 6 žlica otopljenog neslanog maslaca

Krema
• 1200 ml krem sira (sobne temperature)
• 1 šalica šećera
• 1/4 šalice šećera (za brûlée)
• 1 žlica ekstrakta vanilije
• 5 jaja
• 1 šalica gustog vrhnja

Priprema
• Zagrijte pećnicu na 180°C
• Pomiješajte mrvice graham krekera i maslac, a zatim ravnomjerno rasporedite po kalupu za tortu. Pecite 12 minuta kako biste stvorili koru za cheesecake
• Kalup ohladite i izvana omotajte folijom
• U velikoj zdjeli umutite krem sir, šećer i ekstrakt vanilije dok ne dobijete pjenastu smjesu
• Dodajte jaja i vrhnje, miješajte dok ne postane glatko i kremasto
• Ulijte svoju smjesu za kolač od sira u pripremljenu koru i pecite 45 minuta
• Pustite da se potpuno ohladi i stavite u hladnjak preko noći
• Kada ste spremni za posluživanje, po vrhu pospite šećer i pažljivo zapalite plamenikom dok se ne karamelizira
• Narežite, poslužite i uživajte!

Izradu ovog slasnog kolača možete pogledati i u videu:

Učitati još
Zatvori