Pripremite se za neodoljivu kombinaciju hrskavih raspucanaca i svježe kreme od limuna! Ovaj recept donosi savršeni spoj mekanog tijesta s hrskavom teksturom, upotpunjen bogatom kremom od limuna. Slijedite jednostavne korake kako biste stvorili desert koji će zadovoljiti vaše nepce i oduševiti vaše goste. Uživajte u svakom zalogaju ovih ukusnih poslastica koje su savršene za razne prigode, a posebno za blagdane. Priprema je brza i jednostavna, stoga zakoračite u kuhinju i otkrijte čaroliju okusa raspucanaca s kremom od limuna.
Sastojci za raspucance:
- 250 g brašna
- 150 g maslaca (sobne temperature)
- 100 g šećera
- 1 jaje
- prstohvat soli
Sastojci za kremu od limuna:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- sok i kora 2 limuna
- 100 g maslaca
Priprema raspucanaca:
Pomiješajte brašno i sol u posudi. U drugoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte jaje i dobro promiješajte. Postupno dodajte smjesu brašna i soli, miješajući dok se svi sastojci ne sjedine. Oblikujte tijesto u lopticu, umotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da se hladi 30 minuta. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. U sredini svake kuglice napravite udubinu u koju ćete kasnije staviti kremu. Pecite raspucance u prethodno zagrijanoj pećnici 10-12 minuta.
Priprema kreme od limuna:
Umutite jaja i šećer u posudi dok smjesa ne postane svijetla. Dodajte sok i koricu limuna, pa sve zajedno dobro promiješajte. Prebacite smjesu u posudu i kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte maslac, miješajući dok se maslac potpuno ne otopi. Ostavite kremu da se ohladi. Na ohlađene raspucance nanesite kremu od limuna. Poslužite i uživajte u osvježavajućem okusu!
Pripremu možete pogledati i u videu:
Foto: Instagram (@bakerstable)