Stiglo je vrijeme za Pumpkin Spice Latte, najfiniju jesensku kavu
Stiglo je vrijeme za Pumpkin Spice Latte, najfiniju jesensku kavu

Stiglo je vrijeme za Pumpkin Spice
Latte, najfiniju jesensku kavu

Postoji više razloga zbog kojih volimo jesen, a jedan od njih je uživanje u najfinijim sezonskim namirnicama. Jabuke, kruške i šljive uz prhko tijesto obožavamo u svim slatkim kombinacijama, a kad ulicama zamirišu prvi pečeni kesteni, onda znamo da je jesen zaista stigla.

Još jedna namirnica bez koje nam je ovo godišnje doba nezamislivo je bundeva. Listopad je posebno obilježen narančastom bojom, a kamo god se okrenemo, bundeve nas okružuju, u interijerima i na tanjuru. Lako se kombinira u svim jelima, od juhe do deserta, a posebno ju volimo u omiljenom jesenskom napitku. Riječ je, naravno, o Pumpkin Spice Latte, odnosno kavi s dodatkom muškatne tikve i najfinijih jesenskih začina.

Omiljeni napitak u kojem uživamo svake jeseni

Pumpkin Spice Latte popularizirao je Starbucks, gdje je dio sezonske ponude svakog rujna i listopada. Ovaj ukusni napitak je sinonim za sve čari jeseni i zato je tako obožavan. Asocira na sunčan jesenski dan i sve njegove boje, a miris začina podsjeća na toplinu doma. Kombinaciji okusa koja uključuje kavu, bundevu, cimet, klinčić i muškatni oraščić zaista je teško odoljeti pa se teško zaustaviti na samo jednoj šalici.

Pumpkin Spice Latte možete vrlo jednostavno pripremiti kod kuće i u njemu uživati svaki dan! Posebno će prijati kad malo zahladi pa kad se nakon dugog dana na poslu vratite kući, ušuškate pod dekicu, upalite omiljenu seriju i uživate u svim tim finim okusima jeseni. Recept je u nastavku!

Recept za Pumpkin Spice Latte

Sastojci:

  • šalica skuhane kave (jačine i vrste po izboru)
  • šalica mlijeka
  • 3 žlice pirea od muškatne tikve
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • pola žličice mješavine začina (cimet, muškatni oraščić, đumbir, piment, klinčić)

Priprema:

Pire od muškatne tikve napravite tako da presječete tikvu na pola i prvo ju očistite od koštica. Zatim ju stavite peći na 200 stupnjeva, a kad omekša, uklonite koru, ubacite meso tikve u blender i miksate do konzistencije pirea.

Skuhajte kavu na način na koji volite te razdijelite količinu u dvije šalice. U lončiću zagrijte mlijeko te mu dodajte pire od tikve, začine, smeđi šećer i ekstrakt vanilije. Snažno miješajte dok se ne zapjeni kako bi kava kasnije bila što kremastija i laganija pa razdijelite u obje šalice. Na vrh po želji možete dodati šlag i posuti ga s malo mješavite začina.

Foto: Unsplash, Pexels, Profimedia

Učitati još
Zatvori