Jesenja sezona odavno je neslužbeno proglašena i sezonom bundeve – bilo da ih koristite za Noć vještica ili, kao mi, za pripremu recepata. Zato – popularni banana bread ostavljamo za neki drugi period, a ovog puta isprobavamo pumpkin bread, odnosno sočan kruh od bundeve s kremastom glazurom od sira.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Sastojci
Za kruh:
- 2 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice cimeta
- 1 šalica šećera
- 2/3 šalite otopljenog maslaca
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 250 g pirea od bundeve
Za glazuru:
- 100 g krem sira po izboru
- 4 žlice maslaca
- 4 žlice mlijeka po izboru
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2-4 šalice šećera u prahu
Priprema
Za pripremu kruha od bundeve najprije će biti potrebno napraviti pire. To ćete učiniti tako što ćete bundevu očistiti i izrezati na kriške, a onda je ispeći u pećnici, 20-ak minuta na 220 stupnjeva. Nakon toga izblendajte kriške dok su još vruće, dok ne dobijete kašastu smjesu. Zatim, za pripremu kruha, pomiješajte najprije vlažne sastojke: otopljen maslac, jaja, ekstrakt vanilije i pire. U posebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i šećer. Zatim sjedinite dvije smjese pa dobro promiješajte.
U kalup zatim ulijte smjesu, pa pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva, 55-60 minuta. Dok se kruh peče, pripremite glazuru od krem sira, tako što ćete sve sastojke dobro sjediniti dok ne dobijete smjesu ujednačene teksture. Nakon što izvadite kruh iz pećnice, prelijte glazurom pa ostavite da se ohladi. Za dekoraciju možete koristiti nasjeckane orahe.