Od kad smo se vratili u rutinu, sve smo više u potrazi za receptima koji se pripremaju brzo, a koji su i dalje jako ukusni. Ako ste ljubitelji takvih recepata – puding od banane mora se naći u vašoj kuharici. Kada je riječ o jednostavnim receptima, banane su često među glavnim sastojcima. Tako su se u Journalovoj gastro rubrici našli razni recepti s bananama– nedavno nam je gastro opsesija bio desert s bananom, čokoladom i kokosom koji jedemo (i) za doručak.
Sada smo odlučili bananu isprobati u novom receptu, inspiriranom viralnim, kultnim pudingom njujorške Magnolia’s Bakery. Ovaj puding, u kombinaciji s Biscoff keksima priprema se brzo i jednostavno – i velika je vjerojatnost da sve sastojke već imate u kuhinji.
Puding od banane
Sastojci
- 350 g hladnog mlijeka
- 400 g slatkog kondenziranog mlijeka (jedna konzerva)
- 100 g pudinga od vanilije (jedna vrećica)
- 470 g vrhnja za šlag
- 26 biscoff keksa
- 4 velike, zrele banane
Priprema
- U posudi srednje veličine pomiješajte hladno i kondenzirano mlijeko i puding od vanilije. Neka se puding u potpunosti otopi, da nema grudica.
- Nakon što ste pomiješali sastojke, zdjelu odložite u frižider.
- U veliku zdjelu dodajte vrhnje za šlag i miješajte ga mikserom do čvrste konzistencije. Dodajte rashlađen puding miks u šlag – i sjedinite sastojke spatulom.
- Dodajte pola puding mješavine u posudu dimenzija 23 x 33-cm. Spatulom poravnajte mješavinu.
- Nasjeckajte banane na deblje kolutiće i dodajte četvrtinu istih u puding mješavinu.
- Izmrvite oko 18 biscoff keksića i pospite ih preko mješavine.
- Stavite ostatak puding mješavine preko tog sloja – ponovo, izravnajte spatulom.
- Dodajte ostatak banana i biscoff keksića za ukras.
- Prekrijte i puding od banane ostavite da se ohladi u frižideru minimalno dva sata – ili preko noći.
- Poslužite.
Foto: Instagram
Preuzeto s journal.rs