![YumYum Paradise: Imamo najbolji recept za brze, prhke puding kekse od vanilije](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Collage-Maker-16-Dec-2022-09.57-AM-1.jpg)
![YumYum Paradise: Imamo najbolji recept za brze, prhke puding kekse od vanilije](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Collage-Maker-16-Dec-2022-09.56-AM.jpg)
Svi ćemo se složiti da nema Božića bez keksa. No, kada smo u stisci s vremenom i obavezama, važno nam je da su keksi i jednostavni za zamjestiti, ali naravno, i da su ukusni. Ovaj recept blogerice Brune Vučak upravo je takav – tijesto bude savršeno mekano i vrlo je lako raditi s njim. Puding keksići uvijek ispadaju prhki i nježnog okusa vanilije. Sigurni smo da ćete obožavati ovaj recept, a može poslužiti i kao super zabava za najmlađe.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/1-4.jpg)
Puding keksići
Sastojci:
- 250 g brašna
- 100 g praška za puding od vanilije
- 100 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 250 g maslaca
- nekoliko žlica mlijeka
Priprema:
- Pomiješajte brašno, puding, šećer i sol.
- Dodajte maslac narezan na tanke listiće pa rukama razmrvite tijesto, trebate dobiti nešto nalik krušnim mrvicama.
- Potom dodajte žlicu po žlicu mlijeka, onoliko koliko vam je dovoljno da se tijesto može oblikovati u kuglu.
- Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrezujte u željene oblike.
- Pecite na 180 stupnjeva 10-ak minuta.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/3-2.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/6-6.jpg)
-savjeti-
- Prašak za puding od vanilije možete zamijeniti bilo kojim drugim okusom.
- Ako ste stavili previše mlijeka u tijesto slobodno dodajte još malo brašna.
- Keksići bi nakon vađenja iz pećnice trebali biti još mekani, hlađenjem će se stvrdnuti.
- Čuvajte ih u limenoj kutiji i do 2 tjedna.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/2-3.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/12/5-4.jpg)
Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Bruna Vučak