Prosecco na tri zabavna ljetna načina

Prosecco na tri zabavna ljetna načina

Iskričavo, pjenušavo vino specifičnog okusa koje je proslavilo talijansku regiju Venetto, odavno je zauzelo prva mjesta na ljestvici omiljenih ljetnih pića. Riječ je o opojnom proseccu čije blještavilo osvaja ljetne trenutke za uživanje.  Čini se kako se tajna popularnosti ovog vina krije u aromatičnoj sorti grožđa od koje je napravljeno. Ispijanjem prosecca prožimaju se okusi citrusa, dunje i jabuka, a osjećaj koji ostaje nakon peckave pjenušavosti prava je ljetna razonoda za nepce i okusne pupoljke.

Ono što prosecco također čini neodoljivim je njegova sposobnost transformacije u kombinaciji s različitim okusima, voćnim sirupima i pićima. Kako bi ljeto bilo još zabavnije možete mu dodati prosecco u kreativnim kombinacijama.

Ukoliko se želite nagraditi elegantnim okusima, razmislite o proseccu. A ako imate za cilj prirediti profinjeno druženje ili event na kojemu želite ostaviti samo najbolje dojmove, nekoliko recepata s proseccom će poslati jasnu poruku u vaše ime.

 

Ružmarin-grejp prosecco

  • 2 šalice svježe iscijeđenog soka od grejpa
  • 2 šalice šećera
  • prstohvat soli
  • nekoliko kapi limunovog soka
  • vanilin šećer
  • 2 grančice ružmarina (plus za dekoraciju koliko želite)
  • prosecco

Lagano pomiješajte sok od grejpa, šećer i sol. Nastavite zagrijavati dok se količina ne smanji na otprilike 2 i pol šalice. Procijedite sirup od grejpa. Dodajte sok od limuna i vanilije i promiješajte dok se ne sjedini. Dodajte 2 grančice ružmarina u sirup. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Izvadite grančice ružmarina prije posluživanja. Ulijte sirup od grejpa u staklenke – 1/4 je sasvim dovoljna. Do vrha napunite proseccom i dodajte led. Poslužite sa svježim grančicama ružmarina.

Prosecco margarita

  • 1dl tequile
  • 1dl likera od naranče
  • 2dl limunade
  • šećer
  • prosecco
  • sol

Pomiješajte 1 šalicu šećera i 1 šalicu vode. Stavite kuhati miješajući dok se šećer ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u hladnjak. U malu posudu dodajte tequilu, liker nod naranče, svježi sok od limuna. Pripremite ovu smjesu barem nekoliko sati prije posluživanja margarita i stavite u hladnjak da se ohladi. Poslužite sa zasoljenim rubom čaše kako bi pojačali okus. Dodajte malo prosecca i leda. Prepustite se profinjenom užitku pravog ljetnog koktela.

Prosecco s jagodama

  • 2 dl bijelog vina (slatkastog)
  • 2 limuna
  • 4 jagode (narezane na listiće)
  • nekoliko grančica timijana
  • led (drobljeni)
  • 1,5 dl prosecca

U čaše ravnomjerno podijelite bijelo vino. Dodajte sok od limuna, led i grančice timjana. U mješavinu ubacite jagode i sve dodatno obogatite proseccom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori