It’s pizza time! Ovoga puta donosimo vam nešto posve drugačije. Riječ je o receptu za pizzu koja se priprema pomoću kora za pitu. Tako je ovo hibridno gastro rješenje dobilo i svoj neslužbeni, radni naziv pizza-pita. Vjerujemo da se Talijanima ovaj recept ne bi svidio, ali ‘when in Rome do as the Romans do’, a kada nisi, onda pusti mašti na volju – jer, pizza-pita je sve što ste trebali, a još niste probali.
Kore za pitu vs. tijesto
Ne možemo izostaviti činjenicu da je upotreba kora za pitu, i u receptima u kojima primarno kore za pitu nisu jedan od sastojaka, postala apsolutni hit. Namirnica koja je nekada najčešće bila rezervirana za pitu s jabukama, mesom ili sirom, krumpirom i sličnim varijacijama na temu, sada je našla svoju primjenu i u drugim receptima, a ne samo tradicionalnim. U nastavku donosimo recept.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Sastojci:
- 1 pakiranje kora za pitu
- 150 g pelata od rajčice
- 3-4 kriške dimljenog sira
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- sezam
Priprema:
Uzmite najprije sve listove kore. Zatim ih spojite tako što ćete ih premazati maslinovim uljem prije nego što ih sastavite. Zatim nadjenite pelatima i dodajte štapiće dimljenog sira. Zamotajte u rolice, stavite u lim za pečenje, premažite maslinovim uljem, pospite sezamom i dodajte bosiljak, po želji. Ako više preferirate pizze s mesom, uvijek možete dodati šunku, pršut i slično. Potom stavite da se peče 12-15 minuta na 200°C. I pizza-pita je gotova! Uživajte!
*Tekst je preuzet s Journal.rs.
Foto: Instagram (@cosatipreparopercena)