![Kroštulina pinca stigla je u Boogie Lab i jedva ju čekamo probati](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/pinca-10-1080x720.jpg)
![Kroštulina pinca stigla je u Boogie Lab i jedva ju čekamo probati](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Pinca-Boogie-Lab.png)
Vrijeme uskrsnih blagdana vežemo uz obitelj i druženja. Tradicionalna uskrsna jela s nestrpljenjem očekujemo nakon vremena korizme. Nakon bogatog uskrsnog ručka, dvije tradicionalne delicije posebno nas vesele. Artisan pekarnica Kroštula već tradicionalno priprema posebne pince koje smo zavoljeli.
Ove godine u Boogie Labu u Zagrebu uz pincu možemo pronaći i tradicionalni talijanski uskrsni kolač colombu.
Za uskrsnu sezonu predstavljamo novu, unaprijeđenu pincu te colombe. Radi se po tehnologiji panettonea, ali sastojci i ukusni profil karakteristični su za pincu. Od aroma prevladavaju vanilija, citrus i rum, a dodajemo i cimet te rogač. Tijesto je puno bogatije od klasične pince. Ono se proizvodi u trodnevnom procesu, a fermentira potpuno prirodnom fermentacijom. Puno duže traje bez dodavanja aditiva, sočnije je i ukusnije, otkriva prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/pinca-10-1-768x614.jpg)
Posebne pince koje smo zavoljeli
Proizvodnja pince traje čak tri dana. Prvi je rezerviran samo za dovođenje divljeg kvasca u optimalnu formu kako bi se kasnije tako bogati zamjes uopće uspio dignuti. Tek nakon toga slijedi zamjes koji je također podijeljen na dva dijela zbog velike količine masnoća, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati.
S druge strane, cijeli taj mukotrpni proces rezultira neponovljivo sočnom i aromatičnom sirnicom čiji je prirodni rok trajanja čak mjesec dana bez korištenja ikakvih konzervansa.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/pinca-10-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/pinca-13-768x512.jpg)
Tradicionalni uskrsni kolač colomba
Ove godine Kroštula nas je iznenadila tradicionalnim talijanskim uskršnjim specijalitetom colombom. Rade ih u nekoliko različitih okusa. Uz tradicionalni kandirani i čokoladni te jedan okus iznenađenja.
Proizvodi se također tehnologijom panettonea, a obično sadrži kandirane kore. Tijesto se oblikuje u oblik golubice koja se na talijanskom zove colomba.
Pince i colombe mogu se pronaći u Boogie Labu u zagrebačkom Parku kneževa u ulici Kneza Borne. Uz ovu novu popularnu gastro oazu, popis ostalih prodajnih mjesta diljem Hrvatske nalazi se na webu: www.krostula.hr
Foto: Filip Popović