Picnic Mingle&Fun kućica na Fuliranju ove nas je godine posebno osvojila, evo zašto su posebni
Nešto više od godinu dana mlada i entuzijastična zadarska ekipa Picnica na kotačima obilazi Hrvatsku. Priča Picnic mingle&fun priča je o ostvarenju snova dvojice mladića. Vedran Božičev i Ivan Karačić su, nakon višegodišnjega rada u velikim ugostiteljskim sustavima, odlučili pokrenuti vlastitu priču.
Nakon velikih ugostiteljskih sustava shvatili su da to nije nešto što dugoročno žele raditi. Započeli su s adventskom kućicom u Zadru, a od tada samo broje gostovanja na festivalima diljem Hrvatske. U planu je otvaranje prve lokacije, za početak one u Zadru, početkom iduće godine – lokal od 80-ak kvadrata i velika terasa, uz nekoliko fiksnih jela te 4-5 jela koja će se mijenjati svaki mjesec. Nakon Zadra, u planu im je uskoro otvoriti lokal i u Zagrebu!
Ponuda hrane
Drugačija sarma
Na zanimljivu kartu hrane Picnic je uvrstio nekoliko favorita o kojima se već naveliko priča – jedan od njih je “drugačija sarma”. Njihova drugačija sarma zapravo je fini mesni ragu sa suhim mesom i kiselim kupusom. Uz njega dolazi espuma od krumpira i muškatnog oraščića, kapljice ulja od peršina i dehidrirana dimljena paprika. Uz drugačiju sarmu poslužuju iz focacciu iz Noela, chefa Brune Vokala.
U regularnoj ponudi je i Blackie – najboljim debitantom na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu, koji je pokupio već četiri nagrade. Tu su i posebno osmišljeni Winter i Snow burgeri, Cheez Dog i Truffle Dog, domaće kobasice u Kroštulinom brioche pecivu uz neodoljive dodatke.
Mekani obrazi
Još jedan od novih specijaliteta su “mekani obrazi”. Sporo kuhani juneći obrazi dolaze u svježem Kroštulinom brioche pecivu, u kombinaciji s BBQ mayo umakom, čipsom od sira, mladim lukom i coleslaw salatom i već su jedan od favorita!
Od krumpirića su u ponudi sweet potato truffle padano, sweet potato smokey fries i sweet potato classic fries – batat krumpirići u različitim kombinacijama okusa.
Štrudla od bakalara
Ono što nas je najviše obradovalo su posebne ponude koje imaju svakog petka i svake nedjelje! Picnic tako svakog petka priprema posebnu štrudlu od bakalara. U ovom vas jelu čekaju tradicionalni blagdanski okusi u potpuno novom ruhu; bianco bakalar u hrskavoj štrudli, umak od inćuna i kapara te ukiseljena ljutika.
Skradinski rižot
Picnic uvodi i nedjeljni ručak i poziva sve na druženje s gostima iz Skradina. Svake nedjelje pripremat će poznati sporo kuhani skradinski rižot na tradicionalni način, a guštanje u okusima i mirisima gurmane očekuje svake nedjelje u 13.30 sati. Rižot je pripreman 12 sati izvornom tradicionalnom metodom, a kako su količine ograničene najbolje je svoj rezervirati na Picnic kućici ili putem Instagrama. Idealan je kao obiteljski ručak za sve gladne posjetitelje. Prvi rižot kuhat će se već ove nedjelje, 4. prosinca, a potom i 11.prosinca te 18. prosinca.
Pašticada
Između Božića i Nove godine Zadrani donose mirise Dalmacije i omiljeno jelo pašticadu, odnosno street varijantu, koja će se moći kušati samo sedam dana.
Ponuda pića
Zanimljivost u ponudi pića je suradnja s Old Pilot’s Ginom. Po prvi puta u Hrvatskoj se kuha najbolji Old Pilot’s Gin, odnosno rade se topli kokteli od gina obogaćeni sokom od jabuke, medom, svježom narančom i zimskim začinima. Ovaj gin dobitnik je više od 20 međunarodnih nagrada, a bez sumnje pravi ljubitelji žestice zavoljet će ga na prvi gutljaj.
U ponudi toplih napitaka nalazi se kuhano vino i čak 6 kreativnih koktela koji će oduševiti sve posjetitelje. Tu su Picnic Rum Punch (Sailor Jerry spiced rum, liker od vanilije, topli sok od jabuke sa svježim agrumima i zimskim začinima), kuhani Old Pilot’s gin (Old Pilot’s gin, liker od bazge, topli sok od jabuke sa svježim agrumima i zimskim začinima), Kuhani Šamar (Šamar šljiva i dunja, menta liker, topli sok od jabuke sa svježim agrumima i zimskim začinima), Kuhani Whisky (Monkey Shoulder, banana liker, topli sok od jabuke sa svježim agrumima i zimskim začinima) i Kuhani Manifest (Jägermeister Manifest, Amaretto, topli sok od jabuke sa svježim agrumima i zimskim začinima).
Foto: Sanja Tušek, PR