Ove godine pincu zamjenjujemo colombom? Znamo gdje nabaviti ovu talijansku uskršnju poslasticu
Ove godine pincu zamjenjujemo colombom? Znamo gdje nabaviti ovu talijansku uskršnju poslasticu

Ove godine pincu zamjenjujemo colombom? Znamo gdje nabaviti ovu talijansku uskršnju poslasticu

Nakon što smo u protekle dvije godine imali prilike upoznati vrhunske zanatske panettonee koje Pekara Dubravica razvija u suradnji s Andreom Tortorom, vodećim talijanskim majstorom velikih dizanih proizvoda premium kvalitete (Panettone, Pandoro, Uovo di Tortora), za nadolazeći Uskrs, Dubravica i AT Patissier na tržište donose još jednu talijansku, tradicionalnu, uskršnju poslasticu imena – Colomba Pasquale, odnosno uskršnju golubicu.

Simbol Uskrsa u Italiji

Naime, radi se o uskršnjem pandanu panettonea. Proces izrade colombe identičan je onome za panettone, pri čemu je ključna priprema prirodnog, čvrstog matičnog kvasa, tzv. lievito madre, koji nam onda omogućava da se kroz ukupno pet zamjesa i preko 40 sati neprekidne fermentacije u strogo kontroliranim uvjetima, dobije proizvod savršeno mekane teksture i svježine, jedinstvenog okusa.

Colomba, za razliku od panettonea, dolazi u obliku golubice raširenih krila i niža je od panettonea. Ova fantastična slastica neizostavni je simbol Uskrsa u Italiji, predstavlja pobjedu mira i vjesnik je proljeća.

pekara dubravica

Pekara Dubravica sada nudi colombu

Tradicionalna colomba razlikuje se od panettonea jedino po tome što se u colombi izostavljaju grožđice pa dolazi s velikom količinom kandirane naranče unutra, a izvana je posipana bademima i perlastim šećerom. Osim tradicionalne colombe, danas se rade i mnoge druge verzije s čokoladom, pistacijom te raznim kandiranim voćem.

Za nadolazeće uskrsne blagdane, u Dubravici su osim neizostavnih orahnjača, makovnjača i pinci, pripremili dvije vrste colombe, klasičnu s narančom i čokoladnu verziju.

Čokoladna i voćna verzija

Colomba s narančom bogata je sočnom, kandiranom narančom te je oplemenjuje velika količina Bourbon vanilije i meda akacije. Njena kupola ukrašena je bademima i perlastim šećerom.

Čokoladna verzija slična je našem Panettoneu 3 čokolade, gdje uz mliječnu i tamnu čokoladu dolazi i čokolada Gianduja s dodatkom lješnjaka. Hrskavi omotač na bazi lješnjaka i kakaa ukrašen je lomljenim Piemonte lješnjacima.

Gdje kupiti Columbu?

Obje vrste Colombe dolaze u težini od 750 grama u iznosu od 27 eura za obje vrste. Colombe su pripremljene u vrlo limitiranoj količini te će se moći kupiti samo u sljedećim zagrebačkim Pekara Dubravica poslovnicama; Gajeva, Point centar, Autobusni kolodvor, Pothodnik, Martićeva, Marles – Zaprešić, CCO East.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori