Pavlova, lagana, slatka s voćnim iznenađenjem uvijek je osvajala naša nepca. Isprobajte je ovih blagdana u nešto drugačijem izdanju – u obliku božićnog drvca. Odlično je slatkoću Pavlove kombinirati s kiselim voćem, poput nara, koji će ujedno biti i božićna dekoracija na drvcu. Pavlovu ukrasite čime god želite, ali po mogućnosti nečim kiselkastim poput sjemenki nara, malina, a za kremu možete koristiti i kremu od limuna. Evo kako je napraviti prema receptu švedske food blogerice Emelie larsson.
Pavlova u obliku božićnog drvca
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- prstohvat soli
- 2,5 dl šećera u prahu
- 1 žličica bijelog vinskog octa
- pola žlice kukuruznog škroba
- 3 dl vrhnja za šlag
Postupak:
Bjelanjke zajedno sa solju istucite u meku pjenu. Zatim dodajte šećer malo po malo i mutite mikserom dok se sav šećer ne otopi. Dodajte ocat i kukuruzni škrob i lagano promiješajte, ne želite uništiti sav zrak koji ste umiješali. Oblikujte jedan po jedan ‘sloj’ božićnog drvca, stavite ih na lim za pečenje i pecite u pećnici na 130°C oko jedan sat. Nakon što je pečeno, pustite da se ohladi, a zatim slažite dio po dio, ukrasite šlagom i željenim voćem.
Postupak pogledajte u videu ispod: