Pavlova u obliku božićnog drvca neodoljiv je desert za vaš blagdanski stol
Pavlova u obliku božićnog drvca neodoljiv je desert za vaš blagdanski stol

Pavlova u obliku božićnog drvca neodoljiv je
desert za vaš blagdanski stol

Pavlova, lagana, slatka s voćnim iznenađenjem uvijek je osvajala naša nepca. Isprobajte je ovih blagdana u nešto drugačijem izdanju – u obliku božićnog drvca. Odlično je slatkoću Pavlove kombinirati s kiselim voćem, poput nara, koji će ujedno biti i božićna dekoracija na drvcu. Pavlovu ukrasite čime god želite, ali po mogućnosti nečim kiselkastim poput sjemenki nara, malina, a za kremu možete koristiti i kremu od limuna. Evo kako je napraviti prema receptu švedske food blogerice Emelie larsson.

Pavlova torta

Pavlova u obliku božićnog drvca

Sastojci: 

  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 2,5 dl šećera u prahu
  • 1 žličica bijelog vinskog octa
  • pola žlice kukuruznog škroba
  • 3 dl vrhnja za šlag

Postupak:

Bjelanjke zajedno sa solju istucite u meku pjenu. Zatim dodajte šećer malo po malo i mutite mikserom dok se sav šećer ne otopi. Dodajte ocat i kukuruzni škrob i lagano promiješajte, ne želite uništiti sav zrak koji ste umiješali. Oblikujte jedan po jedan ‘sloj’ božićnog drvca, stavite ih na lim za pečenje i pecite u pećnici na 130°C oko jedan sat. Nakon što je pečeno, pustite da se ohladi, a zatim slažite dio po dio, ukrasite šlagom i željenim voćem.

Postupak pogledajte u videu ispod:

božićni ukrasi

Foto: Instagram (@asplundsvillan), Pexels

Učitati još
Zatvori