Sve što danas trebamo je ova Pavlova torta s mandarinama. Imamo recept
Sve što danas trebamo je ova Pavlova torta s mandarinama. Imamo recept

Sve što danas trebamo je ova Pavlova torta
s mandarinama. Imamo recept

Pavlova torta, izvorno stvorena kao omaž ruskoj balerini Anni Pavlovoj, postala je simbol elegancije među desertima. Ova lagana i prozračna poslastica osvaja srca gurmana diljem svijeta svojom hrskavom vanjštinom i mekanom unutrašnjošću, savršeno izbalansiranom slatkoćom i osvježavajućim voćnim notama.

Inspirirana plesnim pokretima i elegancijom, Pavlova torta pruža iskustvo ukusa koje se pamti. Recept koji je na svojim društvenim mrežama podijelila gastro blogerica Magda Zalewska nas je oduševio – jednostavna, a hrskava i ukusna Pavlova savršen je desert za blagdane pred nama.

Pavlova torta s mandarinama

Kora:

  • 6 bjelanjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 1 žličica krumpirovog škroba
  • 1 žličica soka od limuna
  • prstohvat soli

U bjelanjke dodajte prstohvat soli i mikserom istucite čvrsti snijeg. Šećer dodajte postepeno, neprestano miksajući dok se ne stvori čvrsta, sjajna pjena. Zatim dodajte sok od limuna, neprestano miksajući. Na kraju dodajte prosijani krumpirov škrob i lagano promiješajte. Na papiru za pečenje oblikujte krug promjera oko 23 cm. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180℃ i nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 150℃. Pecite 1 sat i 30 minuta.

Krema:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • mascarpone sir 250 g
  • 1 žlica šećera u prahu

Koru za Pavlovu je najbolje ispeći dan ranije, a ukrašavajte je tek pred serviranje jer kora uvijek malo potone. U ovom slučaju, dodajte i kriške mandarina.

Inspiraciju za dekoracije možete pogledati u videu ispod: 

Učitati još
Zatvori