Pasta Grannies: Instagram profil na kojem bake iz Italije dijele najbolje recepte za tjesteninu
U kuhinjama diljem Italije bake, odnosno nonne, s ljubavlju pripremaju tradicionalna jela od svježe tjestenine za svoju obitelj, baš kao što su to radile njihove majke i bake, iz generacije u generaciju.
Pasta Grannies je YouTube kanal dostupan i na Instagramu kao @pastagrannies na kojem bake iz Italije dijele obiteljske recepte i svoje znanje. Zara Home sada je predstavila kolekciju sa svim potrebnim alatima za izradu tjestenine kod kuće, upravo preko ruku triju talijanskih baka koje nas podučavaju svojim najboljim receptima.
One su nonna Nadia, nonna Leondina i nonna Maria, a svaka donosi po jedan recept za tjesteninu koji jedva čekamo isprobati! Danas smo se odlučili za mandilli di saea s pestom Genovese prema receptu nonne Nadije.
Mandilli di saea s pestom Genovese by nonna Nadia
Sastojci:
(za 4 do 6 osoba)
- 400 g brašna tip 00
- 4 velika jaja
- 1 češanj češnjaka
- 70 g talijanskih pinjola, sirovih ili lagano prženih
- 60 g listova genovskog bosiljka
- 50 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- 50 g ribanog sira Pecorino Sardo
- 120 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja (po mogućnosti blago, začinsko ligursko ulje)
- Sitna morska sol, po želji
Priprema:
Ostale recepte, kao i cijelu kolekciju Zare Home potrebnu za pripremu tjestenine pronađite ovdje.