Centar Pule ovih je dana postao bogatiji za jedan autentičan i šarmantan restoran posvećen domaćoj tjestenini. Na adresi Riva 2 smjestila se Padela, Pasta, Wine & Co. Upravo domaća tjestena prepoznatljiv je istarski proizvodu, Istra je dom nekih od najboljih vrsta tjestenine, poput pljukanaca i fuža, a istarske none prave su profesionalke u izradi “pašta”. Ideja i koncept zvuče pogođeno, a zavirili smo i u njihov jelovnik kako bismo vam približili ponudu.
Padela Pasta
U ponudi predjela nalaze se razne vrste carpaccia (tuna, hobotnica, brancin, biftek), plata pršiuta i sireva s tartufima te caprese, a cijene predjela kreću se između 12 i 17 eura. Od pasta možete birati između bolognese makarona, pacchera s povrćem, spaghetta carbonara, njoka s četiri vrste sira, bucatina All’amatriciana, a od posebnih istarskih specijaliteta nude se pljukanci s vrganjima i kobasicom, fusilloni s biftekom i crne tagliatelle s triljama. Ljubitelji lazanja i raviola mogu biti bez brige, u ponudi su i mesne i vege lazanje te ravioli s kremom od sira i tartufima. U ponudi je i još nekoliko morskih pašta; tagliolini s hlapom, linguine sa škampima, školjkama i gamberima, tonnarelli s gamberima i tikvicama i spaccatelle s pistacijom i inćunima.
Cijene pasta kreću se od 10 do 35 eura. Sva tjestenina rađena je ručno, s pažnjom i ljubavlju, dok su sve namirnice za pašte i umake pomno birane, lokalne i sezonski dostupne.
Naša misija je ponuditi vam autentično iskustvo okusa, gdje svaki zalogaj otkriva pažljivo odabrane sastojke iz našeg lokalnog okruženja.
Osim tjestenina, u ponudi su i dva vrlo primamljiva rižota; s pistacijama i mortadelom te s gamberima, šafranom i kaneštrelama. U ponudi glavnih jela su biftek, piletina na žaru, janjeći kotleti, tuna u sezamu, lignje i file brancina.
Interijer Padele je vrlo jednostavan s genijalnim ukrasima koji vise sa stropa – valjci za tijesto! Zidovi su oslikani raznim vrstama tjestenine, a veliki plus predstavlja terasa s pogledom na more.
Foto: Instagram, Unsplash