Ima li boljeg od buđenja ujutro kada znaš da te u hladnjaku čeka spremni doručak – i to još onaj koji bez problema može proći kao desert? Ove overnight zobene pahuljice s chiom, začinima za medenjake i kremom od indijskih oraščića s Biscoff mrvljenim keksima upravo su takav jedan, božićni, doručak/desert.
Sastojci za dva serviranja:
- 1 šalica + 4 žlice zobenih pahuljica
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice proteinskog praha s vanilijom
- 2 žličice začina za medenjake
- 2 šalice biljnog mlijeka (+ dodatno za kremu)
- 2 žlice sojinog jogurta
- 1 puna žlica maslaca od indijskih oraščića
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1 Biscoff keks
Priprema:
- Podijeliti u dvije čaše zobene, chiu, proteinski prah, začin te jogurt i mlijeko. Dobro pomiješati i pustiti da odstoji 10 minuta zatim opet pomiješati i staviti u hladnjak na pola sata.
- Za to vrijeme pomiješati maslac od indijskih oraščića, sirup i dodavati biljnog mlijeka dok ne dobijete kremasti namaz. Dodati u čaše, poravnati i posipati s Biscoff keksima.
- Staviti u hladnjak preko noći te uživati idući dan.
Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Doris Valković