Kada su u pitanju lazanje, svatko ima svoj tajni začin. Ipak, glavni sastojci ovog talijanskog jela uglavnom ostaju isti i nepromijenjeni. Međutim, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @bisse_ oni su u potpunosti drugačiji. Štoviše, u pripremi se koristi tijesto za lazanje, te se posljedično one ne moraju ispeći. Pored toga, mljeveno meso i prepoznatljivi sos zamijenili su šparoge, maslac i pinjoli – sjemenke koje spadaju pod kategoriju superhrane. Recept za otvorene lazanje vrlo je jednostavan i za njega vam nije potrebno previše namirnica. Stoga je ovo idealno jelo koje možete pripremiti za ručak ili večeru, a koje će sigurno oduševiti i sve vaše potencijalne goste.
Sastojci
- tijesto za lazanje
- korica jednog limuna
- vrećica pinjola
- parmezan
- 500g burrata sira
- 50g maslaca
- dvije vezice šparoga
- sol, papar
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema
Skuhajte tijesto za lazanje u vreloj vodi – za to će vam biti potrebno najviše pet minuta. Također, za to vrijeme u odvojenom loncu skuhajte i šparoge. Pinjole ispecite na tavi sve dok ne poprime zlatnu boju, a u trećem loncu otopite maslac. Potom na tijesto stavite burrata sir, šparoge, a naposljetku izribajte koricu limuna te dodajte parmezan, sol i papar po ukusu. Nakon toga, na prvo stavite još jedno tijesto za lazanje i ponovite postupak s burrata sirom, šparogama i ostalim sastojcima.
*Tekst je preuzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@bisse_)