Imamo recept za prefine otvorene lazanje sa šparogama koje je jednostavno pripremiti
Imamo recept za prefine otvorene lazanje sa šparogama koje je jednostavno pripremiti

Imamo recept za prefine otvorene lazanje sa šparogama koje je jednostavno pripremiti

Kada su u pitanju lazanje, svatko ima svoj tajni začin. Ipak, glavni sastojci ovog talijanskog jela uglavnom ostaju isti i nepromijenjeni. Međutim, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @bisse_ oni su u potpunosti drugačiji. Štoviše, u pripremi se koristi tijesto za lazanje, te se posljedično one ne moraju ispeći. Pored toga, mljeveno meso i prepoznatljivi sos zamijenili su šparoge, maslac i pinjoli – sjemenke koje spadaju pod kategoriju superhrane. Recept za otvorene lazanje vrlo je jednostavan i za njega vam nije potrebno previše namirnica. Stoga je ovo idealno jelo koje možete pripremiti za ručak ili večeru, a koje će sigurno oduševiti i sve vaše potencijalne goste.

Sastojci


  • tijesto za lazanje
  • korica jednog limuna
  • vrećica pinjola
  • parmezan
  • 500g burrata sira
  • 50g maslaca
  • dvije vezice šparoga
  • sol, papar

Priprema


Skuhajte tijesto za lazanje u vreloj vodi – za to će vam biti potrebno najviše pet minuta. Također, za to vrijeme u odvojenom loncu skuhajte i šparoge. Pinjole ispecite na tavi sve dok ne poprime zlatnu boju, a u trećem loncu otopite maslac. Potom na tijesto stavite burrata sir, šparoge, a naposljetku izribajte koricu limuna te dodajte parmezan, sol i papar po ukusu. Nakon toga, na prvo stavite još jedno tijesto za lazanje i ponovite postupak s burrata sirom, šparogama i ostalim sastojcima.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@bisse_)

Učitati još
Zatvori