One Calorie Cookies: Imamo recept za preslatke kolačiće u kojima možete uživati bez granica
One Calorie Cookies: Imamo recept za preslatke kolačiće u kojima možete uživati bez granica

One Calorie Cookies: Imamo recept za preslatke kolačiće u kojima možete uživati bez granica

Sigurni smo kako ste svi čuli za Pavlovu tortu, a vjerojatno se mnogima nalazi i na popisu omiljenih poslastica. Lagana i hrskava tekstura kora od meringue (ili beze kora) savršeno se spaja s raznim nježnim kremama, šlagom i voćem. No, ovog puta nije u fokusu Pavlova, već kolačići od meringue. Poznati su kao Meringue cookies, a postoji mali milijun varijacija ovih kolačića.

Baš kao i kore za Pavlovu, ovi su kolačići lagani i hrskavi, napravljeni od tučenih bjelanjaka i šećera. Imaju prozračnu i pahuljastu teksturu, a peku se na niskoj temperaturi kako bi se osušili i ostali bijeli, umjesto da se ispeku i dobiju zlatno-smeđu boju. Pronašli smo recept za njihovu nisko kaloričnu verziju, pa u nastavku saznajte kako napraviti One Calorie Cookies.

One Calorie Cookies

Mini Meringue Cookies su desert koji je zbog svoje veličine i idealan snack. Lako ih je oblikovati i napraviti, za pripremu su potrebna 4 sastojka, a mogu biti klasični ili obogaćeni nekom aromom. No, kako bismo u ovim keksićima- snacku bezbrižno mogli uživati do mile volje, ovdje je njihova ultra niskokalorična verzija. Iako vjerojatno nemaju baš samo 1 kaloriju, ime su dobili zbog sastava. One Calorie Cookies rade se od bjelanjaka, vanilije, vinskog praška za pecivo i niskokaloričnog zaslađivača, odnosno zamjene za šećer.

Recept za One Calorie Cookies

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 1/4 žličice vinskog praška za pecivo (vinski kamen)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1:3-2/3 šalice zamjene za šećer*
    *što ga više stavite, bit će slađe, ali i tvrđe

Postupak:

  • Umutite bjelanjke, vinski prašak za pecivo i vaniliju dok se ne pojave mjehurići.
  • Polako dodajte zaslađivač dok ne dobijete finu i sjajnu smjesu.
  • Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu i kroz otvor stišćite na kalup obložen papirom za pečenje.
  • Pecite na 80-90 stupnjeva otprilike 1 sat i 15 minuta-cilj je isušiti ih, ne ispeći.
  • Ugasite pećnicu i ostavite ih unutra još nekoliko sati.
  • Uživajte!

Još malo okusa..

Ako svojim hrskavim kolačićima želite dodati još malo okusa, bilo svježine sezonskog voća ili omiljene čokoladne note, vrlo je jednostavno. Čokoladne kapljice možete odmah dodati u smjesu, a već pečene kolačiće možete posipati usitnjenim pistacijama, lješnjacima, orasima ili na vrh dodati laganu kremu i voće.

Učitati još
Zatvori