

S prvim danom proljeća, 21. ožujka 2025., u srce Ljubljane vraća se jedno od najomiljenijih i najživopisnijih događanja – Odprta kuhna. Ova jedinstvena kulinarska tržnica, koja je u posljednjem desetljeću osvojila srca domaćih i stranih posjetitelja, ulazi u svoju 13. sezonu, spremna ponuditi još više okusa, mirisa i nezaboravnih trenutaka.
Gastro raj na Pogačarevom trgu
I ove godine, svakog petka, Pogačarev trg pretvorit će se u pravu meku za ljubitelje dobre hrane i pića. Iako je prošle godine najavljena privremena selidba zbog obnove glavne gradske tržnice, organizatori su uspjeli osigurati da Otvorena kuhinja ostane na svojoj kultnoj lokaciji – u samom središtu Ljubljane.
Ovdje će se, od 10 do 21 sat, posjetitelji moći prepustiti hedonističkom putovanju kroz svijet okusa – od tradicionalne slovenske kuhinje, modernih fusion jela, pa sve do egzotičnih specijaliteta s dalekih meridijana i raskošnih slastica malih lokalnih proizvođača.
Odprta kuhna već odavno nije samo tržnica – to je društveni događaj koji pulsira energijom grada. Svaki štand priča svoju priču, a iza svake delicije stoje strastveni chefovi i mali proizvođači, koji s posjetiteljima nesebično dijele ljubav prema kulinarstvu. Organizacijski tim najavljuje da će 13. sezona donijeti i brojne novitete – od posebnih tematskih dana, novih izlagača i kreativnih suradnji, do raznih pop-up evenata i glazbenih iznenađenja koja će dodatno obogatiti ponudu.
Ako ste gastro entuzijast ili jednostavno volite sunčane petke provediti na otvorenom uz dobru hranu i piće – Odprta kuhna je mjesto za vas. Pripremite se, jer će proljeće u Ljubljani mirisati na savršeno začinjene obroke i slastice koje će mamiti na još jedan zalogaj.
Foto: Instagram